• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Garantiju aģentūra: Par jauno garantiju izsniegšanas programmu uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188138

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts pārvaldes politikas attīstības padome: Par valsts sekretāru sanāksmju lietderību

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Garantiju aģentūra: Par jauno garantiju izsniegšanas programmu uzņēmējiem

 

Ministru kabineta (MK) 17.februārī apstiprinātie Noteikumi par garantijām komersantu konkurētspējas uzlabošanai ir nozīmīgs solis, lai Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) varētu sākt jauno garantiju izsniegšanas programmu. Pirmās garantijas Latvijas uzņēmēji varētu saņemt jau šā gada martā.

LGA direktors Ivars Golsts uzskata: “MK pieņemtie noteikumi ir pirmais solis LGA jaunās garantiju programmas iedzīvināšanā. Šie noteikumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas ar Eiropas Komisiju, un tie veidos pamatu LGA sadarbības līgumu noslēgšanai ar bankām. Tad uzņēmēji caur savu apkalpojošo banku varēs pieteikties LGA jaunajiem garantiju produktiem. Jau iepriekš LGA padomes sēdēs vairākkārt tika apstiprināta mūsu gatavība izsniegt garantijas pēc nepieciešamās likumiskās bāzes izveidošanas. Tagad, kad ir pieņemti pirmie Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas ieviešanas rīcības plānā paredzētās “garantiju paketes” MK noteikumi, varam plānot, ka pirmās garantijas uzņēmēji saņems jau martā.”

Ministru kabineta Noteikumi par garantijām komersantu konkurētspējas uzlabošanai paredz, ka Latvijas Garantiju aģentūra sniegs garantijas par finanšu pakalpojumiem (aizdevumi investīcijām, apgrozāmo līdzekļu aizdevumi, finanšu līzings un vietējais faktorings), kurus sniedz finanšu pakalpojumu sniedzēji (kredītiestādes, līzinga vai faktoringa sabiedrības).

Latvijas Garantiju aģentūras sniegtā garantija segs līdz 80% no finanšu pakalpojuma, bet vienam komersantam ne vairāk kā 3 000 000 eiro.

Sīkāk ar garantiju izsniegšanas nosacījumiem varēs iepazīties LGA mājaslapā vai konsultējoties ar LGA speciālistiem.

 

Latvijas Garantiju aģentūras informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!