• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu mācību grāmatu iegādei Gruzijas skolasbērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas finansiālo saistību izpildes pārbaudi

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu mācību grāmatu iegādei Gruzijas skolasbērniem

 

Latvijas Ārlietu ministrijas, Igaunijas Izglītības ministrijas, Lietuvas Almas Adamkienes Labdarības fonda un citu donoru organizāciju projekta ietvaros aptuveni pieci tūkstoši 2008.gada augusta militārajā konfliktā cietušie un maznodrošinātie bērni tiks apgādāti ar 30 000 jaunām mācību grāmatām. Projekts aptver Gruzijas Dienvidosetijas apgabalam pieguļošos – Gori, Kareli, Kaspi un Kašuri – rajonus. Tā ietvaros līdz 20.februārim mācību grāmatas tiks nodotas 140 šo rajonu skolu bibliotēkām, kuru uzdevums būs rūpēties par mācību grāmatu ilgstošas izmantošanas nodrošināšanu. Projekts dos iespēju dažādu iemeslu dēļ materiālās grūtībās nonākušiem bērniem baudīt līdzvērtīgas izglītības iespējas.

2008.gada augusta krīzes laikā daudziem tūkstošiem karadarbības skarto reģionu iedzīvotājiem drošības apsvērumu dēļ nācās pamest savas mājas un doties bēgļu gaitās. Lai gan vairākums ir atgriezušies savās mājās un sākuši veidot iedzīvi no jauna, tomēr daudzām ģimenēm šī iespēja ir liegta. Turklāt cietušajām ģimenēm ir apgrūtinātas iespējas nodrošināt bērnus ar tik nepieciešamajiem mācību materiāliem. Konflikta rezultātā ievērojami cieta arī karadarbības skarto reģionu skolas, kuras šobrīd saskaras ar grūtībām nodrošināt skolēnus ar pietiekamu skaitu mācību grāmatu.

Skolu grāmatu projektam 2008.gada augusta konfliktā cietušajiem un maznodrošinātajiem Gruzijas bērniem no Latvijas Attīstības sadarbības politikas līdzekļiem 2008.gadam tika piešķirti 15 000 ASV dolāru (8160 latu).

 

Latvijas vēstniecība Gruzijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!