• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazo slimnīcu pārveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2009., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nacionālo pozīciju par ES Finanšu perspektīvu

Vēl šajā numurā

17.02.2009., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazo slimnīcu pārveidi

 

Mazo slimnīcu pārveidošanu par ambulatorās aprūpes centriem, kas sniegtu arī veselības aprūpi mājās, nedrīkst sasteigt, otrdien, 10.februārī, secināja Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisija pēc atbildīgo ierēdņu, slimnīcu un pašvaldību pārstāvju uzklausīšanas.

Deputāti uzskata, ka reformēt mazās slimnīcas var, rūpīgi izvērtējot situāciju katrā konkrētajā slimnīcā un to, kā plānotās izmaiņas ietekmēs veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību lauku iedzīvotājiem.

Apakškomisijas sēdē Veselības ministrijas ierēdņi nevarēja pateikt, kas būs atbildīgs par slimniekam mājās sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, jo viņu pārsvarā apmeklēs medmāsa. Tāpat deputāti nesaņēma atbildi uz jautājumu, kā, piemēram, iespējams nodrošināt kvalitatīvu pēcoperācijas aprūpi pacienta mājās, ja tur ir neatbilstoši sanitārie un higiēnas apstākļi.

Sabiedrības veselības apakškomisija nolēma aicināt Sociālo un darba lietu komisiju vērsties Ministru kabinetā ar lūgumu nesteigties ar mazo slimnīcu pārveidi, pārprofilēšanu īstenojot tikai pēc rūpīgas un nopietnas situācijas izvērtēšanas.

Paredzēts, ka no šā gada 1.aprīļa valsts vairs neslēgs līgumus par stacionāro pakalpojumu sniegšanu ar 13 lauku slimnīcām.

Sava darbība būs jāpārprofilē slimnīcām Aknīstē, Ādažos, Dagdā, Ērgļos, Olainē, Saulkrastos, Slokā, Kārsavā, Varakļānos, Viesītē, Viļakā un Viļānos. 300 gultas vietu likvidēšana mazajās slimnīcās valsts budžetā ļautu ietaupīt vienu miljonu latu, liecina Veselības ministrijas informācija.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!