• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālo pozīciju par ES Finanšu perspektīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2009., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2009. gada 2. februāra sēdi

Vēl šajā numurā

17.02.2009., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālo pozīciju par ES Finanšu perspektīvu

 

Saeimas Eiropas lietu komisija 11.februārī apstiprināja nacionālo pozīciju par Eiropas Savienības (ES) 2007.–2013.gada Finanšu perspektīvas jeb ES daudzgadu budžeta grozīšanu, kas ļautu īstenot Eiropas Ekonomikas atveseļošanas plānā paredzētos pasākumus.

 “Latvijai jābūt gatavai izmantot Finanšu perspektīvas grozīšanas rezultātā iegūtos līdzekļus un jāspēj tos ieguldīt energosistēmas starpsavienojumu izbūvē un platjoslas interneta ieviešanai lauku apvidos,” norādīja Eiropas lietu komisijas vadītāja Vaira Paegle, atgādinot, ka uz pārdalīto ES finansējumu pretendēs visas ES dalībvalstis.

ES enerģētikas starpsavienojumiem un platjoslas interneta infrastruktūrai 2009.–2010.gadam paredzētie 5 miljardi eiro joprojām ir tikai hipotētisks pārdalītā finansējuma apjoms, jo galīgo lēmumu par to būs jāpieņem ES valstu līderiem, skaidroja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ilze Juhansone. Viņa prognozēja, ka, visticamāk, šāds lēmums tiks pieņemts pavasara Eiropadomes samitā.

Savukārt Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēja, ka Latvija šā finansējuma ietvaros pieteiksies uz valsts rietumdaļas elektrotīklu modernizācijas jeb tā dēvētā Kurzemes loka projektiem, ko veido vairāki iekšēji savienojumi. Tuvāko gadu laikā iespējams realizēt Rīgas TEC1–Imanta savienojumu jeb tā dēvēto Rīgas gredzenu. Līdz 2010.gada beigām savienojuma izbūvei iespējams apgūt 22 miljonus eiro, norādīja ierēdņi.

Otrs projekts ir Grobiņas–Liepājas posms Liepājas–Ventspils savienojumā, kura kopējās izmaksas ir 65 miljoni eiro, bet līdz 2010.gadam būs iespējams apgūt 8 miljonus eiro. Latvijas rietumdaļas elektropārvades tīklu modernizācija ir priekšnoteikums Baltijas–Zviedrijas starpsavienojuma izveidei.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!