• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 29. janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2009. gada 29. janvārī

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 29. janvārī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2009.gada 29.janvārī pulksten 17.00:

 

Deputātu J.Plinera, V.Buhvalova, V.Buzajeva, J.Sokolovska un M.Mitrofanova jautājums finanšu ministram Atim Slakterim (jautājumu reģistra Nr.132/J9)

“Par starptautisko aizdevumu izmantošanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2009.gada 26.janvārī


 

Pielikums

Par starptautisko aizdevumu izmantošanu

Šī gada 20.janvārī Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē tika pieņemts lēmums piešķirt Latvijai vidēja termiņa aizdevumu 3,1 miljarda eiro (2,17 miljardu latu) apmērā. Pirmais aizdevums Latvijai tika piešķirts jau pagājušā gada 29.decembrī, kad Valsts kases kontā tika saņemta SVF aizdevumu pirmā daļa – 589,57 miljoni eiro. Kopumā Latvijai būs pieejami 7,5 miljardi eiro (5,25 miljardi latu), kurus aizdos gan Starptautiskais valūtas fonds, gan Ziemeļvalstis, gan Pasaules banka, gan Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Tajā pašā laikā valdības plāns naudas izlietojumam nav zināms, FM gan informē, ka pirmie saņemtie līdzekļi tiks izmantoti Valsts kases likviditātes nodrošināšanai gada pirmajā ceturksnī un valsts īstermiņa parāda saistību pārfinansēšanai. Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem.

1. Vai pastāv detalizēts plāns visas aizdevuma summas (5,25 miljardi latu) izmantošanai, un vai tiek plānots aizdevuma izmantošanas plānu apspriest un apstiprināt Saeimā?

2. Kam vēl bez jau iepriekšminētā tiek plānots izmantot aizdevumus un vai tiek plānots iesaistīt aizdevuma izmantošanas plāna apspriedē dažādas ieinteresētas grupas, piemēram, uzņēmējus, arodbiedrības, sabiedriskās organizācijas, neatkarīgus ekspertus u.c.?

3. SVF aizdevumu tiek plānots atgriezt astoņos maksājumos laika posmā no 2012.gada februāra līdz 2013.gada beigām. Vai Finanšu ministrijas rīcībā ir dati par to, cik lielas naudas summas Latvijai katru gadu būs jāatgriež visiem iepriekšminētajiem aizdevējiem kopā un cik ilgi šis aizdevuma atmaksas process var vilkties?

4. SVF pārstāvis jau paziņoja, ka SVF kontrolēs sava aizdevuma izmantošanu. Vai citi aizdevēji (Eiropas Komisija, Pasaules banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, Ziemeļvalstis) veiks savu aizdevumu izmantošanas kontroli un kādā formā tas tiks darīts?

9.Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buhvalovs, V.Buzajevs,
J.Sokolovskis, M.Mitrofanovs

Rīgā 2009.gada 22.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!