• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts atzinību sporta veterāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un pašvaldību nekustamo īpašumu nodošanu valsts augstskolām bez atlīdzības

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts atzinību sporta veterāniem

 

Saeimas Sporta apakškomisija 3.februārī, tiekoties ar sporta veterānu kustības prezidentu Daumantu Znatnaju, nolēma aicināt atbildīgo ministriju iespēju robežās izteikt atzinību senioru sportistiem.

 “Veterānu sporta kustība ir balstīta uz entuziasmu un tādā veidā spējusi ne tikai piesaistīt tūkstošiem cilvēku, bet arī izveidot noturīgu sacensību sistēmu. Mazākais, ko valsts var darīt, ir pateikt simbolisku paldies par viņu panākumiem. Tāpēc aicināsim Izglītības un zinātnes ministriju turpmāk tam pievērst uzmanību,” uzsvēra Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis.

Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienības prezidents D.Znatnajs paskaidroja, ka savienībā ir izstrādāta apbalvojumu sistēma labāko un aktīvāko sporta veterānu un viņu atbalstītāju godināšanai. Taču sportisti augsti novērtētu arī valsts izteiktu atzinību par viņu sasniegumiem.

Pasaules un Eiropas veterānu čempionātos Latvijas sportisti ik gadu iegūst simt līdz divsimt medaļu, tā nesot Latvijas vārdu pasaulē. Starptautiskās sacensībās veterāni piedalās tikai par pašu sarūpētiem līdzekļiem, informēja D.Znatnajs.

Organizācija darbojas bez algotiem darbiniekiem un ar minimālu valsts atbalstu. 2009.gadā valsts atbalsts veterānu kustībai paredzēts nepilni divi tūkstoši latu. Samazinājums ir vairākkārtīgs, jo pagājušogad atbalsts bija 12 tūkstoši latu. Taču šogad, tāpat kā iepriekš, sacensības tiks rīkotas. 2009.gadā norisināsies jau 46.Latvijas pašvaldību čempionāts veterāniem 18 sporta veidos.

Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienība apvieno tūkstošiem aktīva dzīvesveida piekritēju vecumā no 30 līdz 80 gadiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!