• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un pašvaldību nekustamo īpašumu nodošanu valsts augstskolām bez atlīdzības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts valodas zināšanu pārbaudēm

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un pašvaldību nekustamo īpašumu nodošanu valsts augstskolām bez atlīdzības

 

Valsts un pašvaldības savu nekustamo īpašumu bez atlīdzības varēs nodot valsts augstskolām, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas trešdien, 4.februārī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā.

Deputāti nolēma atbalstīt grozījumu tālāku virzību, kaut arī komisijas sēdē izskanēja viedoklis, ka jautājums par valsts un pašvaldību nekustamā īpašuma atsavināšanu jāskata kontekstā ar visām atvasinātām publiskām personām, nevis tikai augstskolām.

Tāpat komisijas sēdē tika norādīts uz pretrunām Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajā likumprojektā. No vienas puses, grozījumi paredz, ka augstskolām īpašumi būs jāatdod atpakaļ valstij gadījumā, ja tām tos vairs nevajadzēs. No otras, likumprojekts ļauj augstskolām šos īpašumus pārdot un ieķīlāt, kā arī iznomāt, ja augstskolas tos vairs neizmanto savas darbības nodrošināšanai un attīstībai.

Iztaujājot IZM ierēdņus par grozījumu saturu, deputāti dziļas, saturīgas atbildes nesaņēma. Tāpēc Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš aicināja gan atbildīgo ministriju, gan arī ekspertus sagatavot un iesniegt konkrētus priekšlikumus likumprojekta otrajam un trešajam lasījumam, lai minētās problēmas atrisinātu.

Līdz ar izmaiņām Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā komisija konceptuāli atbalstīja arī grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” un grozījumus Augstskolu likumā. Visi likumprojekti trīs lasījumos vēl jāskata Saeimai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!