• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par obligātā biodegvielas piejaukuma ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārmaiņām psihiatriskajā un narkoloģiskajā aprūpē

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par obligātā biodegvielas piejaukuma ieviešanu

 

Saeimas Enerģētikas apakškomisijas deputāti 3.februārī nolēma atbalstīt obligātā biodegvielas piecu procentu piejaukuma ieviešanu no šā gada 1.jūlija un aicināt atbildīgās iestādes sagatavot nepieciešamos likumu grozījumus.

“Par obligāto piejaukumu Enerģētikas apakškomisijā esam runājuši jau gadiem. Lai atbalstītu vietējos biodegvielas ražotājus, šodien iespējami ātru biodegvielas obligātā piejaukuma ieviešanu atbalstīja gan pozīcijas, gan opozīcijas deputāti. Tagad sagaidām ātru Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas darbu normatīvo aktu sakārtošanā,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Latvijas biodegvielas ražotājiem obligātais piejaukums ir nepieciešams, lai jau vasarā pārstrādātu jauno rapša un graudaugu ražu un varētu darboties apstākļos, kad valsts atbalsts ir niecīgs un naftas cenas ir būtiski samazinājušās, uzsvēra Latvijas Biodegvielu un bioenerģijas asociācijas prezidents Daumants Znatnajs.

Lai atbalstītu Latvijas uzņēmējus, deputāti aicinās atbildīgās iestādes noteikt, ka samazināta akcīzes nodokļa likme tiks piemērota tikai Latvijas akcīzes preču noliktavās sajauktai degvielai.

Latvijas Biodegvielu un bioenerģijas asociācija aprēķinājusi, ka, ieviešot obligāto piejaukumu un atbalstot degvielas jaukšanu Latvijā, no graudu un rapšu pārstrādes un biodegvielas mazumtirdzniecības valsts budžets pievienotās vērtības nodokļa maksājumos katru gadu papildus saņemtu gandrīz 14 miljonus latu. Turklāt, ieviešot piecu procentu obligāto biodegvielas piejaukumu, degvielas importa apjoms samazinātos par vairāk nekā 22 miljoniem latu.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvji norādīja, ka bija rēķinājušies ar obligātā piejaukuma ieviešanu no nākamā gada 1.janvāra. Kā noskaidroja deputāti, degvielas tirgotājiem nav problēmu tehniski pielāgoties obligātā piejaukuma ieviešanai jau no jūlija.

Taču par visu šo gadu ir noslēgti piegādes līgumi, un, obligāto biodegvielas piejaukumu ieviešot jau jūlijā, attiecīgi samazinātos nepieciešamais fosilās degvielas daudzums. Degvielas tirgotājiem nāksies maksāt soda naudas par līguma neizpildi un tas atspoguļosies degvielas cenā, norādīja SIA “Latvija Statoil” pārstāvis.

Paredzēts, ka obligātais biodegvielas piecu procentu piejaukums attieksies uz 95.markas benzīnu un dīzeļdegvielu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!