• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Latvijas un Tadžikistānas nolīgumu par gaisa satiksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2009., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par jaunu atbalsta programmu lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

06.02.2009., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Latvijas un Tadžikistānas nolīgumu par gaisa satiksmi

 

Lai izveidotu tiesisku pamatu regulāru gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Tadžikistānu, abu valstu valdību pārstāvji parakstīs nolīgumu par gaisa satiksmi.

Līguma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Tadžikistānas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi” Ministru kabinetā tika apstiprināts 3.februārī.

Abu valdību nolīguma mērķis ir veicināt gaisa transporta attīstību un tās ietvaros arī tranzītu rietumu–austrumu virzienā, nodrošinot lidojumu tiesības no Latvijas uz Tadžikistānu, kas ir viena no Centrālāzijas strauji augošajiem tirgiem. Tādā veidā būs iespējams mazināt pasaules ekonomiskās krīzes negatīvo ietekmi uz Latvijas gaisa transportu. Abu valstu divpusējā sadarbība nākotnē labvēlīgi ietekmēs arī to ekonomiku, jo sniegs iespēju palielināt pakalpojumu apjomu gaisa pārvadājumu jomā.

Šā nolīguma parakstīšana ir ļoti nozīmīga abu valstu sadarbības izveidošanai, jo tas būs viens no pirmajiem starptautiskajiem līgumiem, ko parakstīs Latvijas Republika un Tadžikistānas Republika.

Jāatzīmē, ka līdz šim no starptautiskās lidostas “Rīga” netika veikti pasažieru pārvadājumi uz Tadžikistānu, tādēļ pēc nolīguma parakstīšanas palielināsies no lidostas piedāvāto galamērķu klāsts.

Nolīgumu par gaisa satiksmi abu valstu pārstāvji parakstīs šā gada 9.februārī, kad Tadžikistānas prezidents Emomali Ramons viesosies Latvijā.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!