• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pasaules bankas ekspertu grupu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2009., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizdevuma līgumu starp Eiropas Komisiju un Latviju

Vēl šajā numurā

30.01.2009., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pasaules bankas ekspertu grupu

 

28.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Pasaules bankas ekspertu grupu, kura ieradusies Latvijā, lai iepazītos un izvērtētu situāciju izglītības, veselības un valsts pārvaldes reformu jomā.

Ministru prezidents I.Godmanis informēja Pasaules bankas ekspertus par valdības pieņemtajiem lēmumiem veselības reformas sākšanai, kā arī plānoto izglītības reformas struktūru. Pasaules banka ir viena no organizācijām, kura Latvijai sniedz starptautisko aizdevumu, un tās prioritāšu galvgalī ir efektīvas izglītības, veselības un valsts pārvaldes sistēmas izveide.

I.Godmanis ar Pasaules bankas ekspertiem pārrunāja iespējamos 400 miljonu eiro aizdevuma izlietojuma mērķus, novirzot tos izglītības un veselības sistēmas pilnveidošanai. Tāpat premjers rosināja, ka aizdevumu varētu izmantot valsts mēroga vienota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidei, nodrošinot to ar atbilstošu speciālo, tai skaitā gaisa, transportu.

Savukārt, lai pilnveidotu izglītības sistēmu un nodrošinātu izglītības pieejamību Latvijas reģionos pēc mazo skolu optimizācijas, daļa no līdzekļiem būtu jānovirza autobusu iegādei, kas visā Latvijas teritorijā nodrošinātu skolēnu vešanu no dzīvesvietas uz mācību iestādi.

Ministru prezidents I.Godmanis un Pasaules bankas eksperti vienojās, ka Latvija regulāri informēs ekspertus par plānotajiem un veiktajiem pasākumiem veselības un izglītības jomā, kā arī saņems Pasaules bankas rekomendācijas.

Krists Leiškalns, Ministru prezidenta padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!