• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar uzņēmēju plānu ekonomikas stimulēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2009., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Pasaules bankas ekspertu grupu

Vēl šajā numurā

30.01.2009., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar uzņēmēju plānu ekonomikas stimulēšanai

 

29.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Latvijas uzņēmēju pārstāvjiem Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK). Uzņēmēji Ministru prezidentam prezentēja savu Uzņēmēju plānu ekonomikas stimulēšanai, kurā iekļauti priekšlikumi uzņēmumu likviditātes uzlabošanai, eksporta veicināšanai, Eiropas Savienības fondu apguvei, inovāciju veicināšanai, kā arī pārvaldes efektivitātes uzlabošanai.

Ministru prezidents iepazīstināja klātesošos LTRK un uzņēmēju pārstāvjus ar piedāvātajiem atbalsta instrumentiem un termiņu grafiku to pieejamības nodrošināšanai. I.Godmanis vairākkārt atgādināja, ka arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi Latvijai ir piešķirti attīstībai, liela daļa – tieši ekonomikas attīstībai.

Ministru prezidents akcentēja, ka vairāki uzņēmēju priekšlikumi jau ir iestrādāti valdības piedāvātajos ekonomikas stabilizācijas risinājumos. Viņš uzsvēra, ka Tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanai tiek piedāvāta Konkurētspējas programma, kurai papildus pieejamie resursi ir 140 miljoni latu, izmantojot valsts galvojumus, un 43 miljoni latu, pārdalot ES fondu līdzekļus. Finanšu instrumenti tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanai paredz budžeta saistības par Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) izsniegtajām garantijām vismaz 100 miljonu latu apmērā un ieguldījumus LGA kapitālā vismaz 20 miljonus latu. Pieejamie finanšu pasākumi sevī ietver Valsts kases galvojumus 250 miljonu latu apmērā un pieejamos resursus riska kapitāla fondos – aptuveni 50 miljonus latu. Papildus Konkurētspējas programmai kopumā finanšu instrumentos tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanai visam biznesa sektoram līdz gada beigām būs pieejami 603 miljoni latu. Ministru prezidents uzņēmējiem solīja, ka pilnā apjomā visi finanšu instrumenti tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanai varētu būt pieejami, sākot no 9.marta.

Sanāksmes dalībnieki augsti novērtēja šo konstruktīvo valdības un uzņēmēju dialogu. Tāpat sanāksmes dalībnieki ieskicēja vēl citas tēmas, kuras tuvākajās nedēļās jāizdiskutē, jo tikai ātra un konstruktīva rīcība, sadarbojoties valdībai un uzņēmējiem, var stabilizēt ekonomisko situāciju un atjaunot ekonomikas izaugsmi Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!