• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju piešķirt papildu finansējumu sabiedriskajam radio. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informāciju par īpašuma lietošanas apgrūtinājumiem

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju piešķirt papildu finansējumu sabiedriskajam radio

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 14.janvārī nolēma aicināt Ministru kabinetu izskatīt iespēju šajā gadā piešķirt papildu finansējumu Latvijas Radio (LR).

 “Mēs zinām un izprotam situāciju valstī, kuras dēļ problēmas ir visiem, ne tikai Latvijas Radio. Vaicāsim valdībai, vai ir iespējams risināt šo jautājumu, kādā apjomā un cik ilgā laikā,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns.

Ja sabiedriskie mediji naudas trūkuma dēļ nevarēs nodrošināt informāciju sabiedrībai par valstī notiekošajiem procesiem, tad var uzskatīt, ka 13.janvārī vērojamie notikumi Vecrīgā ir tikai sākums vēl lielākai cilvēku neapmierinātībai un tai sekojošām nekārtībām, akcentēja Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. Latvijas Radio darbības nodrošināšanai šogad papildus esot vajadzīgi 200 tūkstoši latu.

LR ģenerāldirektors Aigars Semēvics skaidroja, ka bez papildu naudas nebūs iespējams pilnībā nodrošināt apraidi, un tas nopietni apdraud sabiedrības iespēju iegūt neatkarīgu informāciju. Patlaban LR ir četras programmas, un tās klausās 43 procenti iedzīvotāju. Raidorganizācijai esot arī vislielākais uzticības reitings. Savukārt LTV ģenerāldirektors Edgars Kots informēja, ka pie patlaban pieejamā finansējuma LTV vēl var strādāt, taču, ja izdevumus nāksies vēl samazināt, sabiedriskās televīzijas darbība būs nopietni apdraudēta.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!