• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informāciju par īpašuma lietošanas apgrūtinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informāciju par īpašuma lietošanas apgrūtinājumiem

 

Informācija par teritorijām ar lietošanas tiesību ierobežojumiem būs pieejama vienā informācijas sistēmā. To paredz likumprojekts “Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas likums”, ko 20.janvārī pirms trešā lasījuma atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Informācijas sistēmā būs pieejami dati par visa veida īpašuma lietošanas ierobežojumiem, piemēram, aizsargjoslām, mikroliegumiem, piesārņotām vietām. Precīzu datu pieejamība par esošajiem apgrūtinājumiem mazinās risku, veicot darījumus ar nekustamajiem īpašumiem, zemes ierīcībā, būvniecībā, lauksaimniecībā un citās nozarēs.

Šobrīd jebkuram, kurš vēlas noskaidrot konkrētā īpašuma lietošanas ierobežojumus, jātērē laiks un nauda, pieprasot datus no vairākām institūcijām. Turklāt ne vienmēr dati ir aktuāli un precīzi, deputātiem paskaidroja speciālisti.

Paredzēts, ka datus iekļaušanai informācijas sistēmā sniegs par šo datu sagatavošanu vai apgrūtinātās teritorijas izveidošanu atbildīgās institūcijas, kā arī objektu īpašnieki. Sākumā informācijas sistēmā izmantos arī pašvaldību teritoriālos plānojumus.

Informācija bez maksas būs pieejama valsts un pašvaldības iestādēm un datu iesniedzējiem, savukārt citiem tas būs maksas pakalpojums.

Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas programmatūru izstrādās līdz 2013.gada beigām, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Plānots, ka no 2014.gada informācijas sistēmas datus izsniegs Valsts zemes dienests.

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Par likumprojektu “Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas likums” trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai, un plānots, ka tas tiks skatīts 29.janvāra sēdē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!