• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvesvietas deklarēšanu elektroniski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvesvietas deklarēšanu elektroniski

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi ieviesis jaunu e-pakalpojumu, kas iedzīvotājiem nodrošina iespēju elektroniski deklarēt dzīvesvietu.

Lai deklarētu dzīvesvietu, nav personīgi jāierodas pašvaldības iestādēs – e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv var elektroniski deklarēt savu, sava nepilngadīgā bērna, aizbildnībā vai aizgādnībā esošas personas dzīvesvietu Latvijā.

“Jaunā iespēja ir lielisks piemērs, kas parāda, kā elektroniskie pakalpojumi iedzīvotājiem var būtiski atvieglot un padarīt ērtāku valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanu. Izmantojot e-pakalpojumu, dzīvesvietu var deklarēt pāris minūtēs – neatkarīgi no iestāžu darbalaika un to atrašanās vietas,” norāda e-lietu ministre Signe Bāliņa.

Dzīvesvietas deklarācijas elektroniskai iesniegšanai nepieciešams VAS “Latvijas pasts” izsniegtais drošs elektroniskais paraksts. E-pakalpojums ir pieejams portālā www.latvija.lv sadaļā “E-pakalpojumi portālā” – “Dzīvesvieta, nekustamais īpašums, būvniecība”.

Kāda ir pašreizējā deklarētā dzīvesvietas adrese un vai tā ir aktuāla, iedzīvotāji var pārliecināties portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu “Mani vai manas pārstāvētās personas dati Iedzīvotāju reģistrā”, kas personai ļauj uzzināt, kādi dati par viņu reģistrēti Iedzīvotāju reģistrā. Pakalpojums ir pieejams ar drošu elektronisko parakstu, kā arī “Swedbank” un “SEB banka” internetbankas lietotājiem.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!