• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzimumnoziedznieku elektronisko uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvesvietas deklarēšanu elektroniski

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzimumnoziedznieku elektronisko uzraudzību

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 13.janvārī atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) plānus nākamgad pieejamo finanšu līdzekļu ietvaros sākt dzimumnoziedznieku elektronisko uzraudzību.

2010.gadā plāno iegādāties elektroniskās aproces, kam nepieciešami 200 tūkstoši latu. Kontrolējamās personas uzraudzība notiktu tiešsaistes režīmā, kas atrisinātu arī cilvēkresursu trūkumu policijā, jo vairs tik bieži nevajadzētu pārbaudīt uzraugāmos viņu dzīvesvietā, noskaidroja komisijas deputāti.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš norādīja, ka politiķu uzdevums ir rast finansējumu šim mērķim. Sākotnēji elektronisko uzraudzību plānots piemērot 100 personām, kurām papildsods – policijas kontrole – piemērots par smagu vai sevišķi smagu, vardarbīgu noziegumu izdarīšanu. Patlaban policijas uzraudzība noteikta 973 personām.

Komisijas deputāti iepazinās arī ar Tieslietu ministrijas darbu pie būtiskām izmaiņām normatīvajos aktos, lai īstenotu jauno sodu izpildes koncepciju, kas cita starpā paredz policijas kontroli aizstāt ar jaunu kriminālsodu – probācijas uzraudzību.  

“Mēs atbalstām ieceri personu uzraudzības funkciju pilnībā nodot Valsts probācijas dienestam, bet tas ir plāns nākotnei, jo patlaban to neļauj darīt iestāžu finansējuma samazinājums,” pauda komisijas priekšsēdētājs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!