• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Informācijas atklātības likumā

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā

 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 27.janvārī pirms 3.lasījuma atbalstīja grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kas paredz palielināt stipendijas bezdarbniekiem un atteikties no īres un transporta izdevumu kompensācijām.

Saskaņā ar likuma grozījumiem bezdarbnieki, kas apgūst kādu profesiju, pašreizējo 40 latu vietā saņems 70 latus, savukārt stipendija tiem bezdarbniekiem, kas iegūst neformālo izglītību, pieaugs no 25 līdz 35 latiem. Vienlaikus bezdarbniekiem vairs nemaksās īres un transporta izdevumu kompensāciju, kas pēc Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem ir vidēji 6,82 lati mēnesī vienam bezdarbniekam.

Tādējādi grozījumi paredz apvienot visus transporta un īres izdevumus, iekļaujot tos vienotā atbalsta maksājumā izdevumiem profesionālās apmācības un neformālās izglītības apguves laikā.

Jaunā kārtība mazinās birokrātiju un būs ērtāka NVA klientiem. Patlaban, ja apmācības laikā bezdarbnieks maina mācību vietu, dzīvesvietu un līdz ar to arī transporta veidu, ikreiz jāveic izmaiņas starp bezdarbnieku un NVA noslēgtajā līgumā, kā arī jāmaina kompensācijas apmērs, kas aģentūrai prasa ievērojamus laika un cilvēkresursus.

Šobrīd pastāvošā kārtība nosaka, ka bezdarbniekam maksimālā iespējamā kompensējamā summa par transporta izdevumiem ir 21 lats mēnesī, savukārt par īres izdevumiem 31 lats.

Par grozījumiem Bezdarbnieku un darba meklētāju likumā trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā 2009.gada 1.martā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!