• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Informācijas atklātības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Sporta likumā

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Informācijas atklātības likumā

 

Administratīvās rajona tiesas spriedumu lietā par iestādes atteikšanos sniegt informāciju varēs pārsūdzēt, iesniedzot kasācijas sūdzību Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā. To paredz priekšlikums grozījumiem Informācijas atklātības likumā, ko 21.janvārī otrajam lasījumam atbalstījusi Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.

Patlaban lietas par iestādes izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību par atteikumu sniegt iestādes rīcībā esošo informāciju skata visās trijās tiesu instancēs. Šīs lietas nerada būtisku personas interešu ierobežojumu, ir salīdzinoši vienkāršas un parasti nav saistītas ar kaitējuma radīšanu personas vai sabiedrības interesēm, tādēļ to izskatīšana visās trijās tiesu instancēs nav lietderīga un ir pretrunā ar procesa efektivitātes principu, norāda likumprojekta autori.

Tāpat komisija atbalstīja priekšlikumu, kas nosaka, ka persona nevarēs tiesāties ar iestādi par informācijas nesniegšanu, ja tās elektroniski sūtītais informācijas pieprasījums nebūs elektroniski parakstīts.

Deputāti arī akceptēja ierosinājumu noteikt, ka elektroniski pieprasīta iestādes rīcībā esoša informācija, ja tai nav nepieciešama papildu apstrāde, elektroniski būs jāsniedz desmit dienās.

Komisija citus priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam plānojusi skatīt 28.janvārī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!