• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par veselības aprūpes budžetu un kompensējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2009., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos

Vēl šajā numurā

28.01.2009., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par veselības aprūpes budžetu un kompensējumiem

 

27.janvārī pirms Ministru kabineta sēdes, kurā izskatīja grozījumus noteikumos, kas regulē zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensāciju, veselības ministrs Ivars Eglītis tikās ar piketētājiem, kas protestēja pret gaidāmajām izmaiņām.

Tiekoties ar piketa dalībniekiem, veselības ministrs Ivars Eglītis skaidroja situāciju veselības aprūpes budžetā un nepieciešamību pārskatīt atsevišķu diagnožu kompensācijas apmēru. I.Eglītis norādīja: “Veselības ministrija bija grūtas izvēles priekšā. Situācijā, kad budžeta deficīts medikamentu un medicīnisko ierīču kompensācijai sastādīs 15,8 miljonus latu, bija tikai divas iespējas – samazināt atsevišķām diagnozēm kompensācijas apmēru vai arī pilnībā atteikties no noteiktu diagnožu kompensācijas. Mūsuprāt, labāks risinājums ir saglabāt valsts kompensāciju visām līdzšinējām diagnozēm, lai varētu palīdzēt lielākam pacientu skaitam.”

Lai skaidrotu Veselības ministrijas pozīciju kompensējamo zāļu un medicīnisko ierīču jautājumā, 26.janvārī arī valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos Juris Bundulis tikās ar Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “Sustento” pārstāvjiem.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz noteikt trīs kompensācijas kategorijas 100%, 75% un 50% apmērā līdzšinējo četru kategoriju vietā (100%, 90%, 75% un 50%), atsevišķām diagnožu grupām samazinot kompensācijas apmēru no 90% uz 75% un no 75% uz 50%. Veselības ministrija uzskata par nepieciešamu saglabāt 100% kompensāciju, jo šajā kategorijā ir slimības, kuru ārstēšanā nepieciešamas zāles, lai uzturētu pacienta dzīvības funkcijas, piemēram, cukura diabēts, onkoloģiskās saslimšanas. Tāpat paredzēts saglabāt zāļu un medicīnisko ierīču kompensāciju individuālajiem pacientiem, ja nepieciešamie medikamenti nav iekļauti kompensējamo zāļu sarakstā.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!