• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par pacientu iespējām nokļūt pie endokrinologiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2009., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par veselības aprūpes budžetu un kompensējumiem

Vēl šajā numurā

28.01.2009., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par pacientu iespējām nokļūt pie endokrinologiem

 

Veselības ministrija ir izvērtējusi situāciju, kas saistīta ar publiski izskanējušajiem Latvijas Endokrinologu asociācijas paziņojumiem par aprūpes nodrošināšanas iespēju pasliktināšanos pacientiem. Izmaiņas finansēšanā izstrādātas, izanalizējot līdzšinējās apmaksas sistēmas efektivitāti un pieejamību. Pacienti, kuri slimo ar cukura diabētu, arī turpmāk bez ģimenes ārsta nosūtījuma varēs vērsties pie endokrinologa un saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību un medikamentus. Kompensējamās zāles cukura diabēta pacientiem var izrakstīt arī ģimenes ārsti.

Arī veselības ministrs Ivars Eglītis tikšanās laikā ar asociācijas vadību uzsvēra, ka būtiskākais ir saglabāt simtprocentīgu medikamentu kompensāciju cukura diabēta pacientiem, kas bija viens no galvenajiem nosacījumiem, izstrādājot zāļu kompensācijas izmaiņu priekšlikumus.

Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra, kura slēdz līgumus ar ārstniecības iestādēm un speciālistiem, uzsver, ka apmaksas nosacījumu maiņa no tāmes finansējuma uz finansējumu pēc padarītā darba neietekmēs pacientu nokļūšanas iespējas pie speciālistiem. Jāatzīmē, ka arī līdzšinējā apmaksas sistēmā pacientu gaidīšanas laiks pie endokrinologiem bija līdz pat četriem mēnešiem, tādējādi arī iepriekš esošais tāmes maksājuma modelis ierobežoja speciālistu pieejamību. Ja endokrinologs pārsniegs noteiktos apjomus, finanšu iespēju robežās aģentūra šos limitus pārskatīs.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!