• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2009., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

28.01.2009., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos

 

26.janvāra vakarā pēc Latvijas Ministru prezidenta Ivara Godmaņa iniciatīvas Tallinā notika neformālas Baltijas valstu premjerministru vakariņas. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu premjeri tikās, lai kopīgi pārrunātu Baltijas valstu reģiona enerģētikas jautājumus. Tikšanās laikā apspriests, kā mazināt reģiona enerģētisko izolētību, kā arī iespējamie risinājumi enerģētiskās neatkarības paaugstināšanai.

Baltijas valstu premjeri pozitīvi novērtēja pagājušā gada rudenī Eiropas Savienībā izveidotās augsta līmeņa ekspertu darba grupas darbu Baltijas enerģētikas tirgus starpsavienojumu plānu izstrādē un vienojās līdz martam, kad Lietuvā ir plānota nākamā tikšanās, mēģināt rast vienošanos par Baltijas–Zviedrijas starpsavienojuma izbūves pamatprincipiem. Tikšanās laikā akcentēta Eiropas Savienības finansējuma būtiskā nozīme gan Baltijas–Zviedrijas, gan Igaunijas–Somijas, gan Lietuvas–Polijas starpsavienojumu izbūvē. I.Godmanis uzsvēra, ka ilgtermiņā visu šo starpsavienojumu izbūve ir vitāli nozīmīga visa reģiona enerģētiskās drošības nodrošināšanā.

Tāpat Baltijas valstu premjerministri pārrunāja vienota elektroenerģijas tirgus izveidi, lai radītu likvīdu, zemas koncentrācijas kopēju Baltijas elektroenerģijas tirgu vienlaikus visās trīs Baltijas valstīs, paplašinot tirgu ar kvalificētiem lietotājiem un ražotājiem, kā arī risinot citas tehniskās detaļas šīs tirdzniecības platformas pilnvērtīgai funkcionēšanai Baltijā.

Tikai pēc šāda tirgus izveides Baltijā kopumā būs iespējams pievienoties “Nordpool” tirdzniecības sistēmai, izveidojot Baltijā un Ziemeļvalstīs vienu vienotu tās tirdzniecības zonu.

 

Krists Leiškalns, Ministru prezidenta padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!