• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Serbijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Tiekoties ar lielākajiem eksportētājiem

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Serbijas ārlietu ministru

 

26.janvārī ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksmes ietvaros Briselē notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa divpusējā tikšanās ar Serbijas ārlietu ministru Vuku Jeremiču pēc Serbijas puses iniciatīvas.

Tikšanās laikā Serbijas puse aicināja Latviju atbalstīt Serbijas ātrāku integrāciju Eiropas Savienībā. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš izteica atbalstu Serbijas eirointegrācijas perspektīvai, aicinot izpildīt nosacījumus un kritērijus, kas nepieciešami dalībai Eiropas Savienībā. Sarunā M.Riekstiņš dalījās pieredzē par Latvijas iestāšanās procesu Eiropas Savienībā.

Ministri tiekoties pārrunāja arī enerģētiskās drošības jautājumus saistībā ar situāciju Ukrainas un Krievijas gāzes piegāžu jomā, kā arī vienojās par nepieciešamību stiprināt abu valstu divpusējās attiecības, it īpaši ekonomikā. M.Riekstiņš un V.Jeremičs apsprieda arī nepieciešamību stiprināt Latvijas un Serbijas diplomātiskās attiecības, uzsverot nerezidējošo vēstnieku lomu divpusējo attiecību attīstībā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!