• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par NBS Sauszemes spēku jauno komandieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Serbijas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par NBS Sauszemes spēku jauno komandieri

 

26.janvārī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu bāzē notika svinīga Sauszemes spēku (SZS) komandieru maiņas ceremonija.

Svinīgajā komandieru maiņas ceremonijā, klātesot aizsardzības ministram Vinetam Veldrem, NBS komandierim ģenerālmajoram Jurim Maklakovam un NBS spēku veidu un pavēlniecību komandieriem, pulkvedis Igors Rajevs pasniedza SZS emblēmā attēloto vadības un vienotības simbolu SZS komandiera amatā ieceltajam pulkvedim Dzintaram Rogam.

Aizsardzības ministrs savā uzrunā norādīja: “Pulkvedis Dzintars Roga pārņem Sauszemes spēku vadību sarežģītā laikā, kad īpaša uzmanība jāpievērš karavīru disciplīnai un dienesta apstākļu sakārtošanai, kā arī vienlaikus jābūt gataviem arvien jauniem uzdevumiem. Novēlu jaunajam komandierim izturību un augstu spēju motivēt karavīrus un virsniekus turpmākajam darbam!”

“Aicinu jūs, karavīri, atbalstīt jaunā komandiera noteiktos mērķus un prioritātes. Tikai šādā veidā iespējams uzlabot un novērst atklātos trūkumus un pilnveidot Sauszemes spēkus kopumā,” savā uzrunā uzsvēra NBS komandieris.

Pulkvedis Dzintars Roga NBS dienē kopš 1993.gada. Izglītību ieguvis Stavropoles Augstākajā sakaru inženieru karaskolā un ASV Jūras kājnieku amfībiju karaskolā. Pildījis dienesta pienākumus Sauszemes spēkos, Mācību vadības pavēlniecībā un NBS štābā. Guvis pieredzi arī kā militārais pārstāvis Ziemeļatlantijas līguma organizācijas štābos. Par teicamu dienesta pienākumu izpildi apbalvots ar III šķiras Viestura ordeni ar šķēpiem.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!