• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties ar lielākajiem eksportētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministri, tiekoties ar zemniecības priekšstāvjiem diskusijā par lauksaimniecības nozaru turpmākas attīstības perspektīvām

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties ar lielākajiem eksportētājiem

 

Lai apspriestu valsts eksporta izaugsmes iespējas, 24.janvārī finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar lielāko eksporta nozaru uzņēmumu un asociāciju pārstāvjiem. Sarunā ar ministru piedalījās Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas, Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas eksperti.

Uzņēmumu un asociāciju pārstāvji ir gatavi aktīvi un konstruktīvi iesaistīties tautsaimniecības atveseļošanas pasākumu īstenošanā un eksporta politikas veidošanā, sniedzot konkrētus priekšlikumus par eksporta kredītapdrošināšanu.

Finanšu ministrs Atis Slakteris uzsvēra: “Šobrīd ir svarīgi, lai eksportētāji kļūtu ievērojami konkurētspējīgāki apstākļos, kad ir apgrūtināta iespēja iegūt apgrozāmos līdzekļus. Ir nepārprotami jārēķinās ar to, ka iekšzemes kopprodukta pieaugumu spēsim nodrošināt tikai tad, ja pārstrukturēsim ekonomiku, tai skaitā nodrošināsim eksporta pieaugumu. Līdz šim veiktais ir bijis nepietiekams, tādēļ līdz šā gada otrajam ceturksnim jāaktualizē Eksporta stratēģija. Eksporta kredītapdrošināšana ir viens no pasākumiem, kas sekmētu jaunu noieta tirgu apgūšanu. Nepietiekama atbalsta gadījumā visticamāk mūsu eksportētāji strādās nevienlīdzīgos apstākļos. Pie šāda attīstības scenārija var būtiski mazināties eksporta pozitīvā ietekme gan uz nodarbinātības rādītāju dinamiku, gan ieņēmumu apjomu valsts budžetā.”

Sarunu laikā atzinīgi tika vērtēts arī nodokļu administrācijas darbs. Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti vēlreiz apliecināja, ka netiek kavēta pievienotās vērtības nodokļa atmaksa, norādot, ka vidējais atmaksas termiņš pērn bija 18 dienas likumā noteikto 30 dienu vietā. Skaidrojot situāciju par uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksājumiem, nodokļu administrācijas pārstāvji atgādināja: ja paredzamā pelņa būs zemāka, nekā plānots, pastāv iespēja pārskatīt avansa maksājumu, ko šobrīd daudzi uzņēmēji arī izmanto.

Finanšu ministrs A.Slakteris norāda: “Valsts ieņēmumu dienests ir kļuvis uzņēmējiem draudzīgāks. Arī turpmāk, meklējot iespēju, dažādās situācijās ieņēmumu dienests būs maksimāli pretimnākošs. Vēlreiz gribu atgādināt, ka tiem uzņēmējiem, kam radušies nodokļu parādi par 2008.gadu, jāiesniedz iesniegums līdz šā gada 1.februārim. Nokavētos nodokļu maksājumus varēs atlikt līdz pat vienam gadam, sadalot parāda summu vairākos maksājumos.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!