• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveicot jauno ASV prezidentu un valsts sekretāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par teritorijas plānojuma neatbilstību Aizsargjoslu likumam

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveicot jauno ASV prezidentu un valsts sekretāri

 

2.JPG (15166 bytes)
Vakar, 20.janvārī, pēc inaugurācijas ceremonijas pie sava amata pienākumu pildīšanās stājās Amerikas Savienoto Valstu 44.prezidents Baraks Obama. Savukārt ASV valsts sekretāres amatu pildīs Hilarija Klintone

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 20.janvārī, nosūtīja apsveikuma vēstuli Barakam Obamam sakarā ar viņa inaugurāciju ASV prezidenta amatā. Vēstulē V.Zatlers atzīmē, ka Latvija augstu novērtē intensīvo politisko dialogu, konstruktīvo sadarbību un īpašās attiecības starp abām valstīm, un pauž pārliecību, ka auglīgā sadarbība vēl vairāk nostiprināsies. Valsts prezidents vēlreiz izsaka pateicību par Baraka Obamas un Demokrātu partijas atbalstu ASV Senāta rezolūcijai, kurā uzsvērta Latvijas gadu desmitiem ilgās okupācijas nelikumība.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Ārlietu ministrs:

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš vakar, 20.janvārī, saistībā ar stāšanos amatā nosūtījis apsveikuma vēstuli jaunajai ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei.

Vēstulē M.Riekstiņš norāda, ka Latviju un Amerikas Savienotās Valstis vieno īpašas un ciešas attiecības, kopīgi veicinot un stiprinot demokrātijas nozīmi pasaulē. “Mēs esam lepni būt par ASV sabiedrotajiem un arī turpmāk palīdzēsim nodot savu pieredzi tām valstīm, kuras vēlēsies iestāties par demokrātijas pamatvērtībām,” norāda M.Riekstiņš.

Ārlietu ministrs uzsver, ka Latvija apliecina gatavību arī turpmāk aktīvi sadarboties gan divpusējo, gan daudzpusējo sadarbības formātu ietvaros, lai tādā veidā vēl vairāk stiprinātu Eiropas un ASV partnerattiecības. Vēstulē viņš arī izteicis uzaicinājumu jaunajai ASV valsts sekretārei H.Klintonei vizītē apmeklēt Latviju.

Māris Riekstiņš nosūtījis pateicības vēstuli par sadarbību arī līdzšinējai ASV valsts sekretārei Kondolīzai Raisai, kurai pateicās par aktīvo un regulāro politisko dialogu. Vēstulē ārlietu ministrs jo īpaši izceļ K.Raisas personīgo iesaisti, sekmējot Latvijas pievienošanos ASV bezvīzu programmai.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Foto no interneta vietnes blog.penlive.com

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!