• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par teritorijas plānojuma neatbilstību Aizsargjoslu likumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības zivsaimniecības komisāru

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par teritorijas plānojuma neatbilstību Aizsargjoslu likumam

 

19.janvārī vides ministrs Raimonds Vējonis nosūtījis vēstules Rīgas domei un Engures pagasta padomei, kur lūdz novērst teritorijas plānojuma neatbilstību Aizsargjoslu likumam.

Šo divu piekrastes pašvaldību teritorijas plānojumos noteiktā Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjosla būtiski neatbilst likuma prasībām. Engures pagastā, piekrastes posmā starp Ķesterciemu un Plieņciemu krasta kāpu aizsargjosla ir noteikta tikai 150 metru platumā, lai gan minimālajam platumam jābūt ne mazākam kā 300 metriem. Arī Rīgas pilsētas teritorijas plānojumā krasta kāpu aizsargjosla Daugavas labajā krastā ir noteikta nepietiekamā platumā, jo īpaši Vecāķu teritorijā. Krasta kāpu aizsargjoslā nav iekļauti īpaši aizsargājamie biotopi, un tā noteikta, skaitot no ūdenslīnijas, bet ne no sauszemes veģetācijas sākuma, kā to nosaka Aizsargjoslu likums.

2008.gadā SIA “Metrum” apkopoja visu piekrastes pašvaldību spēkā esošajos plānojumos noteiktās Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslas ciemu robežas un krasta kāpu aizsargjoslas robežas, kā arī izvērtējusi to atbilstību Aizsargjoslu likuma prasībām. Pētījums veikts projekta “Piekrastes pašvaldību teritorijas plānojumā noteiktās Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslas konstruēšana uz 2007.gada radītā M 1:2000 ortofoto, tās atbilstības izvērtējums atbilstoši aizsargjoslas noteikšanas metodikai” ietvaros.

Minētā projekta rezultāti parāda, ka kopumā vietējās pašvaldības ir noteikušas krasta kāpu aizsargjoslu atbilstoši Aizsargjoslu likuma prasībām, tomēr atsevišķu vietējo pašvaldību teritorijas plānojumos ir konstatētas nepilnības un neatbilstība Aizsargjoslu likuma 6.pantam un Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra noteikumiem Nr.86 “Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslas noteikšanas metodika”.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!