• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības zivsaimniecības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības zivsaimniecības komisāru

 

20.janvārī Briselē pēc zemkopības ministra Mārtiņa Rozes iniciatīvas norisinājās divpusēja tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) zivsaimniecības un jūras lietu komisāru Džo Borgu. Tās laikā pārrunāti jautājumi un iespējamie risinājumi par pagaidu pielāgojumu noteikšanu Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem ES finansējuma saņemšanā. Šobrīd Latvijai šis jautājums ir īpaši svarīgs esošajā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā.

Sarunā M.Roze Eiropas Savienības komisāru iepazīstināja ar situāciju Latvijas ekonomikā, īpaši uzsverot ekonomiskās grūtības Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos un tālab nepieciešamību noteikt pārejas pasākumus ES finansējuma saņemšanā no esošajiem 30% līdz 60% tiem uzņēmumiem, kuri pēc noteiktajiem kritērijiem tiek definēti kā lielie uzņēmumi jeb kuriem ir liels nodarbināto skaits. Džo Borgs pauda izpratni par dzirdēto un apstiprināja, ka no savas puses ir gatavs izskatīt un atbalstīt atsevišķu pagaidu atvieglojumu noteikšanu.

Tajā pašā laikā ES zivsaimniecības un jūras lietu komisārs piebilda: jāņem vērā, ka Zivsaimniecības fonda līdzekļu saņemšana balstās uz kopējiem Eiropas Kopienas līmeņa nosacījumiem un piemērojami vienlīdz visās dalībvalstīs. Tālab pastāv bažas, ka Latvijas ierosinājums mainīt finansējuma nosacījumus var atstāt negatīvu iespaidu uz mazo un vidējo uzņēmumu finansējumu. “Jāturpina sarunas, un, iespējams, atradīsim risinājumu, lai, veicot pielāgojumus attiecībā uz lielajiem uzņēmumiem, atbalsta saņemšanā neciestu mazie un vidējie uzņēmumi,” norādīja Džo Borgs.

Pēc sarunām un panāktās vienošanās starp M.Rozi un ES zivsaimniecības un jūras lietu komisāru tiks turpinātas aktīvas konsultācijas Zemkopības ministrijas un Eiropas Komisijas ekspertu līmenī, lai, iespējams, jau pavasarī, varētu noteikt šos pagaidu pielāgojumus. Tā kā esošie nosacījumi ir apstiprināti ar Padomes regulu, nepieciešama vienošanās starp ES dalībvalstu lauksaimniecības un zivsaimniecības ministriem.

Jau 19.janvārī M.Roze ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomes sēdē uzrunāja ES prezidējošo valsti Čehiju un pārējās ES dalībvalstis par finansējuma saņemšanas nosacījumu pielāgošanu lauku attīstībā un zivsaimniecībā. Latvijas priekšlikumu jau atbalstīja Rumānija, Grieķija, Lietuva, Polija un Ungārija.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!