• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Korejas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot jauno ASV prezidentu un valsts sekretāri

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Korejas Republikā

 

19.janvārī, uzturoties darba vizītē Korejas Republikā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Korejas premjerministru Hanu Sunsu, kā arī ar Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūras un kompānijas “Samsung Electronics” vadību.

Tiekoties Ministru prezidents un Korejas premjerministrs atzina, ka nepieciešams aktivizēt Latvijas un Korejas Republikas divpusējos kontaktus politikā, ekonomikā un kultūrā.

Ministru prezidents Ivars Godmanis uzaicināja Korejas valdības vadītāju vizītē apmeklēt Latviju. Tika panākta vienošanās tuvākajā laikā sarīkot ārlietu ministriju politiskās konsultācijas.

Abu valstu valdību vadītāji vienojās, ka tiks sagatavots un parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūru.

Tika nolemts organizēt Korejas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā, lai meklētu jaunas sadarbības iespējas, tai skaitā investīciju piesaistē.

Sarunā Ministru prezidents Ivars Godmanis uzsvēra Latvijas interesi veicināt kokrūpniecības un pārtikas rūpniecības nozaru produkcijas eksportu uz Koreju. I.Godmanis aicināja Koreju izmantot Latvijas ostas un infrastruktūru Korejas preču transportēšanai uz Eiropas, Krievijas un NVS valstu tirgiem. Viņš arī atzīmēja nepieciešamību noslēgt līgumu par sadarbību gaisa satiksmes jomā.

I.Godmanis un Hans Sunsu pārrunāja arī ekonomisko situāciju pasaulē un klimata izmaiņu jautājumus. Korejas premjerministrs informēja par valsts pieredzi, pārvarot finanšu krīzi 1997.gadā.

Tiekoties ar “Samsung Electronics” vadību, I.Godmanis augstu novērtēja kompānijas līdzšinējo darbību Latvijas tirgū un aicināja paplašināt investīcijas Latvijā, kā arī izmantot Latviju kā “Samsung Electronics” reģionālo loģistikas centru.

Sarunās ar Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūras vadību I.Godmanis aicināja veicināt uzņēmēju sadarbību kokrūpniecības, telekomunikāciju, pārtikas ražošanas un transporta sektorā, īpaši uzsverot uzņēmēju vizīšu apmaiņas nepieciešamību. Savukārt Korejas puse pauda gatavību intensificēt uzņēmēju kontaktus un uzsvēra, ka sadarbība ar Latviju ir visdinamiskākā reģionā un vairāki Korejas uzņēmumi izvērtē iespējas investēt Latvijā.

 

20.janvārī, noslēdzot darba vizīti Korejas Republikā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Korejas prezidentu Ļi Mjunbaku, Korejas transporta ministru Čunu Džonhvanu, Korejas mežu asociācijas un Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas vadību, kā arī sniedza interviju Korejas lielākajai ziņu aģentūrai “Yonhap”.

Tikšanās laikā ar Korejas prezidentu I.Godmanis nodeva Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera ielūguma vēstuli Korejas valsts vadītājam vizītē apmeklēt Latviju. Pārrunājot divpusējo attiecību jautājumus, I.Godmanis uzsvēra Latvijas interesi attīstīt sadarbību tādās jomās kā kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība, metālapstrāde, farmācija, loģistika un tranzīts, telekomunikācija un tūrisms, aicinot izvērtēt investīciju iespējas minētajās nozarēs.

I.Godmanis un Korejas prezidents Ļi Mjunbaks pārrunāja starptautisko ekonomisko situāciju un klimata izmaiņu jautājumus. Korejas prezidents informēja par valsts pieredzi, pārvarot finanšu krīzi 1997.gadā. Amatpersonas arī apsprieda Eiropas Savienības un Korejas Brīvās tirdzniecības līguma sagatavošanas gaitu un atzīmēja šā līguma svarīgumu tirdzniecības attiecību veicināšanā.

Tiekoties ar Korejas transporta ministru Čunu Džonhvanu, I.Godmanis vienojās, ka pēc iespējas ātrāk jāparaksta līgums par sadarbību gaisa satiksmes jomā. Ministru prezidents aicināja izmantot Rīgas lidostas kapacitāti gaisa pārvadājumiem. Notika arī viedokļu apmaiņa par satiksmes un ostu infrastruktūras attīstības jautājumiem.

Sarunās ar Korejas mežu asociācijas vadību I.Godmanis aicināja Korejas pusi aktivizēt sadarbību ar Latviju kokapstrādes nozarē gan eksporta, gan investīciju jomā. Tika panākta vienošanās, ka Korejas mežu asociācijas delegācija apmeklēs Latviju, lai tuvāk iepazītos ar Latvijas sadarbības piedāvājumiem kokapstrādes nozarē.

Tikšanās laikā ar Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas vadību Latvijas puse informēja par Latvijas piedāvājumu Korejas preču tranzītam uz Eiropas Savienības, Krievijas un NVS valstu tirgiem. Šajā kontekstā puses vienojās par asociācijas pārstāvju vizītes organizēšanu Latvijā, lai izpētītu Latvijas transporta infrastruktūras piedāvātās iespējas tranzīta un loģistikas jomā.

Vizītes noslēgumā I.Godmanis līdzšinējam Latvijas goda konsulam Korejā Kvonam Kjuhunam pasniedza patentu par paaugstināšanu goda ģenerālkonsula Korejā amatā, tādējādi atzīmējot viņa ieguldījumu Latvijas un Korejas sadarbības stiprināšanā.

 

Savukārt no šodienas, 21.janvāra, līdz 25.janvārim Ministru prezidents Ivars Godmanis uzturas darba vizītē Japānā, kuras laikā viņš tiksies ar Viņa majestāti Japānas imperatoru Akihito, premjerministru Taro Aso, ārlietu, finanšu un ekonomikas ministriem, kā arī ar vairāku Japānas uzņēmēju asociāciju pārstāvjiem.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!