• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 23. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.3

Par instrukcijas "Par parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētu likumu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 23. augusta sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības nolīgumu par sadarbību jūras un aviācijas meklēšanā un glābšanā". Nolīguma projekts izstrādāts, lai sekmētu palīdzības sniegšanu nelaimes gadījumos uz jūras.

Akceptēts noteikumu projekts "Pasažieru pārvadāšanas noteikumi vieglajos taksometros". Tie noteiks prasības taksometru un to stāvvietu noformējumam un aprīkojumam, kā arī regulēs tiesiskās attiecības starp pasažieriem un pārvadātājiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par distances līgumu". Tie noteiks distances līgumā ietveramo informāciju, kā arī atteikuma tiesību realizēšanas termiņu un kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Par kvalificētiem elektroenerģijas lietotājiem". Šie noteikumi noteiks kvalificētā elektroenerģijas lietotāja definēšanas un statusa iegūšanas kritērijus un kārtību, kādā kvalificētiem elektroenerģijas lietotājiem tiek piešķirtas tiesības slēgt līgumus par elektroenerģijas piegādi (pirkšanu) ar elektroenerģijas pārvades vai sadales sistēmas operatoru un tieši ar elektroenerģijas ražotāju, kurš darbojas konkrētajā elektroenerģijas pārvades sistēmā vai atrodas ārpus tās licences darbības zonas, nediskriminējot pārējos elektroenerģijas lietotājus.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas vienošanās memorandu par Baltijas jūras spēku eskadras organizēšanu, vadīšanu, finansēšanu un pārvaldīšanu".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Ministru kabineta 1997.gada 9.aprīļa rīkojuma Nr.162 "Par īpašās palīdzības fondiem" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 12.februāra noteikumos Nr.46 "Noteikumi par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci". Grozījumi paredz precizēt īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci, tiesības un pienākumus.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas pievienošanos Hāgas konvencijai par tiesu starptautisko pieejamību". Pievienošanās konvencijai paredz iespēju Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir lietas dalībnieki ārvalstīs ierosinātā civillietā un kuri nevar atļauties maksāt tiesas izdevumus, maksāt tos daļēji vai nemaksāt nemaz.

Par rīkojuma projektu "Par valsts kredīta studējošajiem dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem". Rīkojuma projekts paredz dzēst kredītu no valsts budžeta līdzekļiem studējošajiem, kuri pēc augstskolas beigšanas strādās atbilstoši iegūtajai izglītībai par skolotāju valsts un pašvaldību skolās (prioritāri rajonos un rajonu pilsētās), par asistentiem un lektoriem valsts dibinātās augstskolās, par ārstiem valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs rajonos, kā arī par kultūras darbiniekiem, bibliotekāriem un bibliogrāfiem, kopumā 95 darba vietās.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta noteikumos Nr.327 "Pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas, lēmumu pieņemšanas, darba garantiju un sociālo garantiju atjaunošanas un zaudējumu atlīdzības izmaksas kārtība". Grozījumu projekts paredz novērst minēto noteikumu pretrunas ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem un paredz veidlapas paraugu, ar kuru tiek paziņots, par kurām personām tiek veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Akceptēts noteikumu projekts "Materiālās palīdzības apmērs un izsniegšanas kārtība personām, kuras tiek atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm". Tie noteiks vienreizējās materiālās palīdzības apmēru un izsniegšanas kārtību personām, kuras tiek atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm.

Akceptēts likumprojekts "Par 1953. gada 19.oktobra Starptautiskās migrācijas organizācijas konstitūciju".

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!