• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. augusta sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 23. augusta sēdē

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 20. augusta sēdē

— Grozījums likumā "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem" nosaka, ka noslēgtajos līgumos paredzamais samaksas termiņš nedrīkst pārsniegt vienu mēnesi, rēķinot no produkcijas piegādes dienas. Šis samaksas termiņš neattiecas uz graudu piegādes līgumiem.

— Grozījumi likumā "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi" izdarīti sakarā ar izmaiņām Zemkopības ministrijas pakļauto iestāžu struktūrā un jaunas pārraudzībā esošas institūcijas — Augkopības produkcijas kvalitātes valsts kontroles dienesta — izveidošanu.

— Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" paredz izslēgt 21. panta ceturto daļu, kas līdz šim aizliedza padomes loceklim pildīt pilnvarnieka funkcijas, savukārt praksē tika izmantota iespēja pilnvarniekam uzdot pildīt padomes locekļa funkcijas. Papildināta 29. panta pirmā daļa, kas nosaka, ka valsts akciju sabiedrības padomes sastāvu atsevišķos gadījumos ieceļ Ministru kabinets.

— Grozījums Likumā par ostām paredz izteikt 8.panta trešo daļu šādā redakcijā: "(3) Ostas valdes sastāvā ir valdes priekšsēdētājs (pašvaldības amatpersona) un deviņi valdes locekļi. Rīgas, Liepājas un Ventspils ostu valdēs ir pašvaldību iestāžu amatpersonas, kuras ieceļ amatā un no amata atbrīvo ar attiecīgas pilsētas domes lēmumu, un Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts amatpersonas vai pārstāvji, kurus norīko attiecīgais ministrs, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras valsts amatpersonas vai pārstāvji, kurus norīko ekonomikas ministrs. Ostas valdē var iekļaut arī pārstāvjus no kuģu aģentūrām un stividoru kompānijām, kas darbojas attiecīgajā ostā. Citu ostu valdes tiek ieceltas saskaņā ar šā likuma 26.pantu."

— Grozījumi likumā "Par akciju sabiedrībām" ir būtiski un nepieciešami tālākai vērtspapīru tirgus attīstībai. Lai realizētu vienu no valdības deklarētajiem principiem — "izveidosim atbilstošu likumdošanu un uzraudzības sistēmu, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu uzkrājumu drošu un pelnošu ieguldīšanu nacionālajā tautsaimniecībā", nepieciešams sakārtot normatīvos aktus, kas regulē vērtspapīru emisiju un apgrozību. Tiks radīta iespēja plašākai citu vērtspapīru veidu apgrozībai vērtspapīru tirgū pretēji pašreizējai situācijai, kad vienīgais aktīvi tirgotais vērtspapīru veids ir akcijas.

— Grozījumi likumā "Par vērtspapīriem" ir būtiski un vajadzīgi, lai nodrošinātu ieguldītāju aizsardzību, vērtspapīru tirgus attīstību un caurspīdīgumu, kā arī Vērtspapīru tirgus komisijas kā tirgus regulatora un uzrauga spēju ātri reaģēt uz ieguldītāju interešu aizskārumiem gadījumos, kad tiek pārņemtas publiskas akciju sabiedrības vai kad akcijas tiek izņemtas no vērtspapīru publiskās apgrozības.

Ministru kabinets akceptējis tiesību aktus, kuru izskatīšana tika pārcelta  no valdības 17.augusta sēdes:

— Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā", ar kuru pilsonībā uzņemti 264 pilsonības pretendenti, tai skaitā 44 viņu nepilngadīgie bērni.

— Akceptēti noteikumi "Pasažieru regulāro autopārvadājumu iekšzemes maršrutu atklāšanas, grozīšanas, slēgšanas un atļauju izsniegšanas kārtība", kas nosaka pasažieru regulāro autopārvadājumu iekšzemes maršrutu un iekšzemes maršrutu reisu atklāšanas, grozīšanas un slēgšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā izsniedzamas un anulējamas atļaujas pārvadājumu veikšanai attiecīgajā maršrutā. Noteikts, ka jaunus maršrutus un reisus atklāj, esošos maršrutus un reisus groza un slēdz, kustības sarakstus apstiprina, kā arī atļaujas pārvadātājiem izsniedz un anulē: Satiksmes ministrija — tālsatiksmes maršrutiem; attiecīgā rajona padome (pēc kustības saraksta saskaņošanas ar Satiksmes ministriju) — rajona maršrutiem; attiecīgās republikas pilsētas dome vai attiecīgā rajona padome — pilsētas maršrutiem.

— Akceptēti "Noteikumi par pārtikas piesārņojumu", kuri nosaka obligātās nekaitīguma prasības pārtikai (visos pārtikas aprites posmos) attiecībā uz pieļaujamo pārtikas piesārņojuma līmeni un saturu, kas nerada risku vai kaitējumu cilvēka veselībai, dzīvībai vai videi. Noteikts, ka noteikumi attiecas uz šādiem pārtikas piesārņojuma veidiem : toksiskajiem elementiem; mikotoksīniem; nitrozamīniem; nitrātiem; mikrobioloģisko piesārņojumu; dioksīniem un polihlordifeniliem.

— Akceptēti "Noteikumi par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes produktos", kuri nosaka obligātās nekaitīguma prasības dzīvnieku izcelsmes produktiem attiecībā uz maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku (vielas, to metabolīti, sadalīšanās vai ķīmisko reakciju produktu atliekas, kas atrodas produktos vai uz tiem) daudzumu, kas jāievēro uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas iesaistīti produktu apritē. Noteikts, ka maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu produktos uzrauga un kontrolē Valsts veterinārais dienests.

— Akceptēts rīkojums "Par valsts uzņēmuma "Valsts Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija" nodošanu privatizācijai", kurš nosaka, ka saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu nodošanu privatizācijai" tiek nodots privatizācijai valsts uzņēmums "Valsts Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija". Zemkopības ministrijai uzdots minēto valsts īpašuma objektu likumā noteiktajā kārtībā nodot un Privatizācijas aģentūrai pārņemt savā valdījumā, sastādīt attiecīgu pieņemšanas un nodošanas aktu un pievienot tam Zemkopības ministrijas rīcībā esošās minētā īpašuma objekta denacionalizācijas lietas un zemesgrāmatu aktus. Privatizācijas aģentūrai, izstrādājot minētā valsts īpašuma objekta privatizācijas nosacījumus, ievērot Zemkopības ministrijas priekšlikumus zinātniskā darba nodrošināšanai privatizējamajā objektā.

— Akceptēti "Noteikumi par īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizācijas rezultātā iegūto kapitāla daļu realizācijas ieņēmumu sadali". Noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" pašvaldībām un valsts speciālajam budžetam tiek sadalīti ieņēmumi, kas gūti, realizējot īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādu kapitalizācijas rezultātā iegūtās kapitāla daļas. Noteikts, ka ieņēmumus sadala Valsts kase.

— Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) Tehniskās apkopes un apgādes organizācijas vienošanās memorandu par sadarbību apgādes atbalstā".

— Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un likumības ievērošanu sapulču, gājienu un piketu laikā, kā arī lai novērstu problēmas ar pārkāpēju saukšanu pie atbildības.

— Akceptēts rīkojums "Par J.Rimeicānu", kas paredz saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 60.panta otro daļu atbrīvot no Valsts veterinārā dienesta direktora amata Jāzepu Rimeicānu.

— Akceptēts rīkojums "Par V.Veldri", kas paredz saskaņā ar likumu "Par veterinārmedicīnu" pēc zemkopības ministra ierosinājuma iecelt Vinetu Veldri (līdzšinējais amats — Valsts veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produkcijas uzraudzības daļas vadītāja), Valsts veterinārā dienesta direktora pienākumu izpildītāju.

— Ministru kabinets pieņēma zināšanai ārlietu ministra Induļa Bērziņa sniegto informāciju par palīdzības sniegšanu zemestrīcē cietušajiem Turcijas Republikā. Ministru kabinets nolēma sniegt atbalstu zemestrīcē cietušajiem. Ārlietu ministram Indulim Bērziņam, iekšlietu ministram Marekam Segliņam un finansu ministram Edmundam Krastiņam uzdots koordinēt humānās palīdzības sniegšanas organizēšanu. Ārlietu ministram uzdots sniegt informāciju Ministru kabineta 24.augusta sēdē par humānās palīdzības organizēšanas rezultātiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!