• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 20. augusta sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 20. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi, kas izdoti Satversmes 81.panta kārtībā:

— Grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā

paredz, ka Ministru prezidenta biedra un īpašo uzdevumu ministru kompetenci nosaka Ministru kabinets, kā arī Ministru kabinets var nodot Ministru prezidenta biedra un īpašo uzdevumu ministra pakļautībā vai pārraudzībā valsts pārvaldes iestādes un citas institūcijas. Paredzēts izdarīt grozījumus 26.pantā, kas noteiks, ka Ministru prezidenta prombūtnē vai ja viņš ir citādi aizkavēts pildīt savu amatu, viņa pienākumus izpilda Ministru prezidenta iecelts vietas izpildītājs no pilntiesīgo Ministru kabineta locekļu vidus. Noteikts, ka tas jādara zināms Valsts prezidentei un Saeimas priekšsēdētājam.

— Grozījumi Radio un televīzijas likumā

maksimāli tuvinās Latvijas likumdošanu audiovizuālajā jomā ES prasībām, kas atspoguļosies Progresa ziņojumā. Tajos iestrādāti: Eiropas audiovizuālo darbu definīcija; norma, kas raidorganizācijām uzliek pienākumu 10 procentus no sava raidlaika veltīt neatkarīgo producentu darbiem; jauns jēdziens "televeikals" kā tiešs preču un pakalpojumu piedāvājums pretstatā "reklāmai", kas ir paziņojums par preces vai pakalpojuma esamību; precizēts "slēptās reklāmas" jēdziens kā skatītāja apzināti veiktas maldināšanas veids un precizēti sponsorēšanas noteikumi ar nosacījumu, ka raidījumā jāparādās sponsora vārdam vai firmas zīmei.

— Grozījums likumā "Par Latvijas Republikas pilsoņu un Īrijas Republikas pilsoņu savstarpēju bezvīzu ceļošanas kārtību"

paredz noteikt, ka Īrijas Republikas pilsoņiem, kas par ceļošanas dokumentu izmanto Īrijas Republikas pilsoņu pases, ir tiesības tranzītā šķērsot Latvijas Republikas teritoriju, kā arī ieceļot un uzturēties Latvijas Republikas teritorijā bez vīzas līdz 90 dienām kalendārā pusgada laikā.

— Grozījums likumā "Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņu ieceļošanas kārtību Latvijas Republikā"

paredz noteikt, ka Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņiem ir tiesības ieceļot un uzturēties bez vīzas Latvijas Republikā līdz 90 dienām kalendārā pusgada laikā.

— Grozījums likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu"

paredz, ka persona, kas bijusi ievēlēta par Valsts prezidentu, ir diplomātiskās pases turētāja arī pēc Valsts prezidenta amata atstāšanas.

— Grozījumi likumā "Par valsts civildienestu"

paredz noteikt, ka Valsts civildienesta pārvalde ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša iestāde un tās pārraudzību veic Ministru kabineta pilnvarots ministrs. Ministru kabinets noteiks kārtību, kādā izstrādā valsts civildienesta ierēdņu amatu paraugaprakstus un ierēdņu amatu aprakstus, kā arī kārtību, kādā pārbaudāma pretendenta atbilstība attiecīgajam amatam un kārtojami valsts civildienesta ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni. Personas, kas līdz 1999.gada 13.martam ierēdņa amata pienākumus kā ierēdņa kandidāts ir pildījušas ne mazāk kā trīs, bet ne vairāk kā piecus gadus, ierēdņu statusu var iegūt, ja tās līdz 2001.gada 13.martam ir nokārtojušas valsts civildienesta ierēdņa kvalifikācijas eksāmenu.

— Grozījumi likumā "Par pašvaldībām"

paredz noteikt, ka pašvaldību darbības pārraudzība likuma ietvaros tiek nodota Ministru kabineta pilnvarotajai institūcijai (Pašvaldību lietu pārvaldei), kas arī tagad veic šo funkciju, kā arī precizē likuma redakciju, pieļaujot situāciju, ka Ministru kabinets var pilnvarot ministru, kurš nav kādas ministrijas politiskais vadītājs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!