• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalsta saņemšanu zivsaimniecības attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2009., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēstuli Lietuvas Lauksaimniecības ministrijai

Vēl šajā numurā

10.01.2009., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalsta saņemšanu zivsaimniecības attīstībai

 

Šā gada janvārī Lauku atbalsta dienestā (LAD) ir iespējams pieteikties atbalstam vairākos programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam jeb Rīcības programmas pasākumos.

Līdz 15.janvārim LAD pieņem projektu iesniegumus Rīcības programmas pasākumā “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās”. Projektu iesniegumu pieņemšana sākās 2008.gada 15.decembrī.

Pasākumam “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās” šī ir projektu iesniegumu pieņemšanas 2.kārta. Projektu iesniegumu pieņemšana notiek saskaņā ar 2008.gada 26.maija Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.371 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās””. Pasākuma 2.kārtai piešķirts publiskais finansējums 8 000 000 latu.

Pasākuma mērķis ir uzlabot zvejas produktu izkraušanai un uzglabā­šanai nepieciešamo infrastruktūru ostās, kā arī nodrošināt kvalitatīvus ostas pakalpojumus zvejniekiem. Uz atbalstu var pieteikties biedrības, kurās ne mazāk kā piecu biedru komercdarbība ir saistīta galvenokārt ar zvejniecību vai ar tās pakalpojumiem, kā arī pašvaldības un ostu pārvaldes.

Savukārt līdz 2.februārim LAD pieņem projektu iesniegumus vēl divos Rīcības programmas pasākumos – “Zveja iekšējos ūdeņos” un pasākumā, kas noteikts saskaņā ar atbilstošajiem MK noteikumiem profesionālo iemaņu pilnveidošanai un kompetences līmeņa paaugstināšanai zvejniecībā, akvakultūrā, zvejas un akvakultūras produktu apstrādē.

Pasākumā “Zveja iekšējos ūdeņos” šī ir projektu iesniegumu pieņemšanas 1.kārta. Projektu iesniegumu pieņemšana notiek saskaņā ar 2008.gada 6.oktobra MK noteikumiem Nr.828 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zveja iekšējos ūdeņos””. Pasākuma 1.kārtai piešķirts publiskais finansējums 80 000 latu.

Šā pasākuma mērķis ir zvejas attīstība iekšējos ūdeņos un konkurētspējas veicināšana, modernizējot zvejas infrastruktūru un iekārtas, uzlabojot zvejas produktu kvalitāti un samazinot negatīvo ietekmi uz vidi. Uz atbalstu var pieteikties iekšējās ūdenstilpes vai tās daļas īpašnieki vai nomnieki, kuriem izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kuriem ir rūpnieciskās zvejas tiesības, kā arī pašvaldības.

Saskaņā ar 2008.gada 22.septembra MK noteikumiem Nr.785 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā profesionālajai apmācībai, partnerattiecību, sadarbības un pieredzes apmaiņas veicināšanai” atvērta projektu iesniegumu pieņemšanas 1.kārta profesionālo iemaņu pilnveidošanai un kompetences līmeņa paaugstināšanai zvejniecībā, akvakultūrā, zvejas un akvakultūras produktu apstrādē, tādējādi sekmējot zivsaimniecības nozares konkurētspēju un darba ražīguma pieaugumu tajā.

Šā pasākuma ietvaros atbalstu var saņemt komercreģistrā reģistrēti komersanti, kuru komercdarbības joma ir zvejniecība, akvakultūra vai zvejas un akvakultūras produktu apstrāde, biedrības, kurās ir ne mazāk kā pieci biedri, kas nodarbojas ar komercdarbību zivsaimniecības nozarē, pašvaldības vai tās institūcijas, kā arī tiešās valsts pārvaldes iestādes. Pasākuma 1.kārtai piešķirts publiskais finansējums 150 000 latu.

Šie pasākumi tiek finansēti no Eiropas Zivsaimniecības fonda, paredzot Latvijas valsts līdzfinansējumu.

Vairāk informācijas par EZF atbalsta pasākumiem un pieteikšanās kārtību, kā arī spēkā esošie normatīvie akti pieejami Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv un LAD interneta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!