• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par skolēnu nodarbināšanu vasaras brīvlaikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2009., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalsta saņemšanu zivsaimniecības attīstībai

Vēl šajā numurā

10.01.2009., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par skolēnu nodarbināšanu vasaras brīvlaikā

 

Ņemot vērā skolēnu vasaras nodarbinātības programmas pieprasījumu, kā arī tās aktualitāti pašreizējos ekonomiskajos apstākļos, Labklājības ministrija (LM) paredzējusi pārgrupēt līdzekļus, novirzot finansējumu tieši 13 un 14 gadus vecu skolēnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā, uzsver LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs.

Izvērtējot budžeta iespējas, plānots, ka skolēnu nodarbinātības pasākumam nepieciešamo finansējumu jeb 250 tūkstošus latu iespējams novirzīt no bezdarbnieku apmācības, pārkvalifikācijas vai tālākizglītības finansējuma. Savukārt bezdarbnieku apmācību, pārkvalifikāciju un kvalifikācijas paaugstināšanu varēs nodrošināt, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus labklājības nozarē.  

“Pretstatā iepriekš izskanējušajai informācijai esam raduši iespēju pārgrupēt skolēnu vasaras nodarbinātībai nepieciešamos līdzekļus. Arī šajos smagajos ekonomiskajos apstākļos tomēr ir būtiski saglabāt iespējas pusaudžiem vasaras brīvlaikā iegūt pirmo un tik ļoti nepieciešamo darba pieredzi,” atzīst LM valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs. 

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau tuvākajā laikā paredzējusi izstrādāt attiecīgu kārtību. Saskaņā ar to 13 un 14 gadus veci bērni varēs reģistrēties un strādāt pašvaldībās, to organizācijās un iestādēs, kas būs pieteikušās dalībai skolēnu nodarbinātības pasākumā.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!