• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maltas Ordeņa prinča un lielmestra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu primārajai veselības aprūpei

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maltas Ordeņa prinča un lielmestra vizīti Latvijā

 

02.JPG (12736 bytes)
Vakar, 29.oktobrī, klātesot Maltas Ordeņa valsts vadītājam princim un lielmestram Fra’ Metjū Festingam un Latvijas labklājības ministrei Ivetai Purnei, Neatkarīgā Militārā Hospitālā Maltas Ordeņa vēstnieks Peters Fišers-Holvegs un Latvijas vēstnieks Maltas Ordenī Alberts Sarkanis apmainījās ar parakstīto saprašanās memorandu ilgtermiņa sadarbības veicināšanai sociālajā, humānajā un veselības jomā
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

04.JPG (15485 bytes)
Vakar, 29.oktobrī, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, tiekoties ar Maltas Ordeņa valsts galvu Fra’ Metjū Festingu (otrajā plānā – Maltas Ordeņa vēstnieks Peters Fišers-Holvegs un Latvijas vēstnieks Maltas Ordenī Alberts Sarkanis)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tiekoties ar Valsts prezidentu

28.oktobrī Valsts prezidents tikās ar Viņa Eminento Augstību Neatkarīgā Militārā Hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa princi un lielmestru Fra’ Metjū Festingu (skat. “LV” Nr.168., 29.10.2008.), kurš pēc prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izteiktā ielūguma vizītē Latvijā uzturas no 27. līdz 31.oktobrim. Tas ir pirmais visaugstākā līmeņa diplomātisko attiecību notikums starp Latviju un Maltas Ordeni.

Valsts prezidents, tiekoties ar Maltas Ordeņa lielmestru, pārrunāja Maltas Ordeņa sociālo darbu pasaulē un Latvijā un atzinīgi novērtēja paveikto Latvijā, tai skaitā aktivitātes veselības aprūpē, labdarībā un izglītībā. Tikšanās laikā abas puses apmainījās arī ar viedokļiem par aktualitātēm Balkānos, Tuvajos Austrumos, kā arī citviet pasaulē un apsprieda Eiropas turpmāko attīstību.

Tiekoties ar Maltas Ordeņa delegāciju, V.Zatlers uzsvēra, ka “Maltas Ordeņa devīze un ideāls ir “Aizstāvēt ticību un kalpot nabadzīgajiem!”. Varētu teikt, ka vēsture daļēji ir arī šī ideāla nesēju un realitātes mijiedarbība. Maltas Ordenī mēs varam vērtēt kāda ideāla īstenošanas panākumus un augļus”.

Savukārt Maltas Ordeņa valsts galva princis un lielmestrs Fra’ Metjū Festings sacīja, ka “domājot par Latviju, mēs nedomājam tikai par Baltijas jūras idillisko ainavu, bet vairāk par apbrīnojamo attīstību, kāda notikusi laikā, kopš Latvija atguva savu valstisko neatkarību. Latvijas Republikā Maltas Ordenis ir veicis dažādu veidu darbu, pateicoties devīgai palīdzībai no tā asociācijas Vācijā “Malteser Hilfsdienst”. Dienests daudzas slimnīcas Latvijā ir apgādājis ar medikamentiem, ratiņkrēsliem un citu veidu medicīnas tehniku”. Lielmestrs uzsvēra, ka starpvaldību līgums, kas parakstīts vizītes laikā, nodrošinās formālos ietvarus, kuri ļaus uzlabot ordeņa partnerattiecības ar Latviju.

Valsts prezidents par nopelniem Latvijas valsts labā Viņa Eminentajai Augstībai Neatkarīgā Militārā Hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa princim un lielmestram Fra’ Metjū Festingam 28.oktobrī pasniedza I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Vizītes ietvaros Maltas Ordeņa delegācija apmeklēja arī Saeimu un tikās ar Saeimas priekšsēdētāja biedri Karinu Pētersoni, bet pēc tam ar Romas katoļu Baznīcas Rīgas Metropolijas arhibīskapu-metropolītu Jāni kardinālu Pujatu, kā arī viesojās Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

Vakar, 29.oktobrī, Maltas Ordeņa delegācija tikās ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu, labklājības ministri Ivetu Purni un veselības ministru Ivaru Eglīti.

Šodien, 30.oktobrī, Maltas Ordeņa delegācija apmeklē Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcu, kur tiekas ar draudzes dekānu Andreju Mediņu un Liepājas un Kurzemes bīskapu Vilhelmu Lapeli.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!