• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV tēvzemes drošības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maltas Ordeņa prinča un lielmestra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV tēvzemes drošības ministra vizīti Latvijā

 

01.JPG (10750 bytes)
28. un 29.oktobrī vizītē Latvijā uzturējās ASV tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs. Viņš tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Ivaru Godmani un citām valsts amatpersonām. Vizītes laikā M.Čertofs apstiprināja, ka Latvijas pilsoņi, sākot ar 17.novembri, biznesa un tūrisma nolūkos uz ASV varēs ceļot bez vīzas.
Attēlā: vakar, 29.oktobrī, Latvijas iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, ASV tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs un Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikšanās laikā Ārlietu ministrijā
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

03.JPG (11410 bytes)
Vakar, 29.oktobrī: Valdības namā Amerikas Savienoto Valstu tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs
(attēlā pa labi) ieinteresētā sarunā ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Ivaru Godmani. Vizītes laikā Maikls Čertofs tikās arī ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kā arī piedalījās kopīgā preses konferencē ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu un ārlietu ministru Māri Riekstiņu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

29.oktobrī Amerikas Savienoto Valstu tēvzemes drošības ministrs Maikls Čertofs, tiekoties ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu un iekšlietu ministru Mareku Segliņu, apstiprināja, ka Latvijas pilsoņi no 17.novembra tūrisma vai biznesa nolūkos ar biometrisko pasi un Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmas (Electronic System for Travel Authorization – ESTA) apstiprinājumu varēs ieceļot ASV bez vīzas.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš novērtēja ASV prezidenta Džordža Buša personīgo iesaisti, panākot jaunu valstu pievienošanos ASV bezvīzu programmai. Savukārt iekšlietu ministrs M.Segliņš kā nozīmīgu faktoru uzsvēra noslēgtos līgumus, kas veicinās Latvijas un ASV institūciju ciešāku sadarbību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Tiekoties ar Ministru prezidentu

Vakar, 29.oktobrī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar ASV tēvzemes drošības ministru Maiklu Čertofu. Tikšanās laikā M.Čertofs apstiprināja, ka Latvija ir veiksmīgi noslēgusi ASV bezvīzu programmas pievienošanās sarunas. Latvijas pilsoņi biznesa un tūrisma nolūkos uz ASV varēs ceļot bez vīzas, sākot no šā gada 17.novembra.

I.Godmanis sarunas laikā uzsvēra, ka bezvīzu režīma ieviešanai starp abām valstīm ir ne tikai praktiska, bet arī simboliska nozīme. Viņš pauda pārliecību, ka turpmāk straujāk varēs attīstīties Latvijas un ASV iedzīvotāju kontakti.

Sarunas laikā amatpersonas apsprieda situāciju saistībā ar globālo finanšu krīzi un starptautisko iniciatīvu lomu krīzes ietekmes mazināšanā. Ministru prezidents I.Godmanis informēja arī par ekonomikas stabilizācijas pasākumiem Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!