• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu primārajai veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par līdzekļu piešķiršanu primārajai veselības aprūpei

 

Veselības ministrs Ivars Eglītis nosūtījis Latvijas Ģimenes ārstu un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijām vēstuli, kurā norāda, ka Veselības ministrija radusi iespēju līdzekļu palielinājumam ģimenes ārstu darbības nodrošināšanai 2009.gadā par pieciem miljoniem latu. Līdzekļi rasti, pārplānojot veselības aprūpes iekšējos resursus un apzinoties, ka bez primārās veselības aprūpes nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpi iedzīvotājiem.

Vēstulē norādīts, ka pašreizējos ekonomiskajos apstākļos ir sarežģīti atrast līdzekļus jebkuriem pasākumiem, kas sevī ietver papildu finanšu resursu piesaisti, līdz ar to nav iespējams nodrošināt visas ģimenes ārstu prasības, tomēr tieši primārajai aprūpei finansējuma palielinājums iespēju robežās jānodrošina.

Kā uzsver veselības ministrs Ivars Eglītis: “Es apzinos, ka arī šie līdzekļi nav pietiekami, bet tas ir būtisks pieaugums šajā ekonomiskajā situācijā, kad nozarei kopumā 2009.gadā finanšu pieauguma nav. No šīs summas katrai ģimenes ārsta praksei mēnesī papildus varētu nodrošināt vairāk nekā 300 latus pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, īpaši hroniski slimu pacientu aprūpes jomā. Protams, tas notiek uz citu veselības aprūpes pakalpojumu ierobežošanas rēķina, bet esmu pārliecināts, ka primārā aprūpe ir visefektīvākais veids, kā nodrošināt gan profilaktisko programmu ieviešanu, gan savlaicīgu slimību atklāšanu un ārstēšanu, lai slimnīcās nonāktu pēc iespējas mazāk pacientu ar ielaistām slimībām.”

Veselības ministrs I.Eglītis piedāvā vienkāršot pašreizējo ģimenes ārstu darba apmaksas modeli, lai tas būtu saprotams pašiem ģimenes ārstiem un finansiāli motivētu ārstus vairāk pievērsties profilakses pasākumiem un hronisko pacientu aprūpei.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!