• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2008., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

22.10.2008., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

 

01.JPG (26276 bytes)
Vakar, 21. oktobrī, darba vizītē Latvijā uzturējās Amerikas Savienoto Valstu Bruņoto spēku komandieris admirālis Maikls Mullens, kurš vizītes ietvaros kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Juri Maklakovu nolika ziedus pie Latvijas armijas pirmā komandiera pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

02.JPG (23128 bytes)

Lai pārrunātu sadarbību militārajā jomā, tostarp Latvijas un ASV karavīru kopējās Operacionālās sadarbības padomnieku grupas uzdevumus Afganistānas Nacionālās armijas personāla apmācībā, vakar, 21. oktobrī, darba vizītē Latvijā uzturējās Amerikas Savienoto Valstu Bruņoto spēku komandieris admirālis Maikls Mullens.
Vizītes laikā augstais viesis tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, aizsardzības ministru Vinetu Veldri
(skat. zemāk), Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālmajoru Juri Maklakovu, citām NBS amatpersonām. Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī notika preses konference, kurā piedalījās (attēlā no labās) Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, ASV Bruņoto spēku komandieris admirālis Maikls Mullens, Latvijas NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons.
Preses konferencē admirālis Maikls Mullens apsolīja, ka NATO nepieļaus līdzīgus konfliktus kā Gruzijā, līdz ar to apliecinot, ka Ziemeļatlantijas alianse paliek vienota ar visām trim Baltijas valstīm, un uzsvēra, ka “Latvija mums ir ne tikai svarīgs sabiedrotais, bet arī spēcīgs partneris”
Foto: Juris Krūmiņš, VPD

 

Vakar, 21.oktobrī, darba vizītes Latvijā ietvaros ASV Bruņoto spēku komandieris admirālis Maikls Mullens (Michael Mullen) tikās ar Latvijas aizsardzības ministru Vinetu Veldri un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Juri Maklakovu. 

“Mūsu sadarbība militārajā jomā ar ASV kļūs ciešāka,” tā, apkopojot tikšanos ar ASV Bruņoto spēku komandieri, teica V.Veldre.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un ASV divpusējo militāro sadarbību, īpaši uzsverot abu valstu kopīgās vienības dalību NATO vadītajos spēkos Afganistānā. “Esmu pateicīgs par Latvijas ieguldījumu Afganistānā, kā arī iepriecināts par jūsu bruņoto spēku izaugsmi un ceru uz sekmīgu sadarbības turpināšanu nākotnē,” uzsvēra ASV Bruņoto spēku komandieris.

V.Veldre un M.Mullens pārrunāja arī ar NATO gaisa telpas kontroli Baltijā saistītos jautājumus. V.Veldre norādīja, ka M.Mullena vizīte nepārprotami apliecina ASV ieinteresētību uzturēt ciešas partnerattiecības ar visām NATO dalībvalstīm.

M.Mullens nolika ziedus pie Latvijas armijas pirmā komandiera pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa Esplanādē.

 

Airis Rikveilis, Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!