• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Gruziju, Baltkrieviju, Rietumbalkāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2008., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomisko un finanšu situāciju Eiropā

Vēl šajā numurā

17.09.2008., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Gruziju, Baltkrieviju, Rietumbalkāniem

15.septembrī Briselē notika Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme. Latvijas delegāciju vadīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Padome pieņēma lēmumu par ES novērošanas misijas nosūtīšanu uz Gruziju. ES dalībvalstu ārlietu ministri pārrunāja aktuālos jautājumus saistībā ar situāciju Gruzijā un turpmāko rīcību – gatavošanos donoru konferencei Gruzijas atbalstam, ES novērošanas misijas sagatavošanu, kā arī ES īpašā pārstāvja Gruzijā Pjēra Morela nozīmēšanu.

Latvijas ārlietu ministrs M.Riekstiņš informēja, ka Latvija ir gatava nosūtīt savus ekspertus dalībai ES civilajā misijā. Ministrs uzsvēra, ka, sniedzot palīdzību Gruzijai humānās krīzes novēršanā un ekonomikas atjaunošanā, ES ir jārīkojas aktīvi un jābūt vienotai, tāpat ir intensīvi jāstrādā pie vīzu režīma vienkāršošanas ar Gruziju.

Saistībā ar politiski ieslodzīto atbrīvošanu Baltkrievijā Padome pozitīvi novērtēja šo Baltkrievijas rīcību un uzsvēra, ka ir būtiski, lai gaidāmās parlamenta vēlēšanas Baltkrievija īstenotu atbilstoši starptautiskiem standartiem, tādējādi dodot jaunu impulsu ES–Baltkrievijas attiecībām. Padome izteica gatavību uzsākt vīzu aizlieguma pārskatīšanu.

Saistībā ar situāciju Rietumbalkānos ES dalībvalstu ārlietu ministri uzklausīja Starptautiskā kara noziegumu tribunāla bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) virsprokurora Serža Brammerca ziņojumu par Serbijas sadarbību ar ICTY. Padome vēlreiz pozitīvi novērtēja Radovana Karadžiča aizturēšanu, kas apliecina Serbijas valdības gatavību sadarboties ar Hāgas starptautisko tribunālu ICTY.

VLĀAP laikā tika pārrunāti jautājumi arī par situāciju Zimbabvē, kā arī turpmāko Pasaules tirdzniecības organizācijas Dohas attīstības raunda sarunu virzību.

Vispārējo lietu sesijā tika pieņemta zināšanai 15. un 16.septembra Eiropadomes darba kārtība. Galvenie Eiropadomes darba kārtības jautājumi ir Lisabonas līgums; imigrācija un patvērums; ekonomikas, finanšu, vides un enerģētikas jautājumi; situācija Gruzijā; Pārdomu grupa par Eiropas nākotni.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!