• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre par jauniešu dalību svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skan un viļņo lielie Latvijas dziedāšanas – divdesmit ceturtie – un dejošanas – četrpadsmitie – svētki Rīgā

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre par jauniešu dalību svētkos

Šogad Dziesmu un deju svētku dalībnieku vidū ir daudz skolēnu kolektīvu, kas piešķīris šiem svētkiem īpašu auru, vienlaikus sniedzot iespēju jauniešiem piedzīvot tikai šiem svētkiem raksturīgo kopības izjūtu – uzsver izglītības un zinātnes ministre, Dziesmu un deju svētku padomes locekle Tatjana Koķe. Viņa piebilst, ka skolu jauniešu līdzdalība šajos svētkos stiprina paaudžu vienotību un patriotismu, veicina jaunības un pieredzes sinerģiju, kā arī saturiski un formas ziņā bagātina svētkus.

“Pēc piedalīšanās svētku gājienā un gājiena vērošanas klātienē vairāku stundu garumā esmu pārliecināta, ka arī nākotnē mūsu jauniešiem ir jāpiedalās lielajos Dziesmu un deju svētkos, jo tas veicinās šīs, par vērtību kļuvušās, 135 gadus senās tradīcijas atbilstošu nodošanu nākamajām paaudzēm,” akcentē ministre.

Dziesmu un deju svētku nedēļas laikā ministre plānojusi apmeklēt svētku pasākumus, kā arī klātienē tikties ar atsevišķiem skolēnu kolektīviem, lai pārliecinātos par jauniešu noskaņojumu un sadzīves apstākļiem.

Kuldīgas skolēni, kuri piedalās Dziesmu un deju svētkos, jūtas labi, ir drošībā un dzīvo atbilstošos apstākļos – par to 9.jūlijā pārliecinājās izglītības un zinātnes ministre, Dziesmu un deju svētku padomes locekle Tatjana Koķe. Viņa apmeklēja Rīgas Hanzas vidusskolu, kur svētku laikā mīt kuldīdznieki – Kuldīgas kultūras centra bērnu deju kolektīva “Stariņš” dalībnieki, vadītāja Zita Serdāne un līdzatbraukušie vecāki.

Tiekoties ar mazajiem dejotājiem, ministre interesējās par viņu iecienītākajām dejām, ikdienas darba ritmu un mēģinājumu grafiku. Bērni atzina, ka pēc dažiem mēģinājumiem viņi iejutušies lielajā Deju svētku kolektīvā un apguvuši programmā iekļautās dejas. Mazie kuldīdznieki pastāstīja, ka lielākā daļa dejo jau no trīs gadu vecuma un viņiem patīk šī nodarbe.

Kā līdz šim spilgtāko Dziesmu un deju svētku notikumu skolēni minēja gājienu, un ministre piebilda, ka gājiens līdz šim bijis arī viens no viņas spilgtākajiem svētku notikumiem – viņa ne tikai gāja gājienā, bet vēroja to klātienē.

Sarunā ar bērniem, vecākiem un deju kolektīva vadītāju ministre guva pārliecību par kuldīdznieku dejotprieku un ieinteresētību saglabāt un pilnveidot tautas tradīcijas, kā arī nodot tās nākamajām paaudzēm.

T.Koķe ir pateicīga visiem skolotājiem, kolektīvu vadītājiem, skolu un pašvaldību vadītājiem, kuri atbalstījuši savu jauniešu piedalīšanos Dziesmu un deju svētkos. Ministre novēl jauniešiem izjust šos svētkus, rosina viņus rūpēties par savu drošību, bet pieaugušos aicina ar atbildību sekot līdzi skolēnu gaitām svētku laikā.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!