• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Francijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre par jauniešu dalību svētkos

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Francijas vēstnieku

9.jūlijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Paskālu Fjeskī, kurš ieradās iepazīšanās vizītē. Ministru prezidenta un Francijas vēstnieka sarunas galvenā tēma bija Francijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) prioritātes un citi aktuālie ES jautājumi.

Ministru prezidents pauda atbalstu Francijas plāniem veidot vienotus imigrācijas politikas principus ES, uzsverot, ka vienlaikus jāpabeidz Šengenas zonas informācijas sistēmas otrā posma ieviešana.

Latvijas valdības vadītājs norādīja, ka Latvijas interesēs ir panākt vienlīdzīgus principus tiešmaksājumu piešķiršanā lauksaimniekiem: “Kopējā ES tirgū izejvielu un produktu cenas ir vienādas. Līdz ar to arī subsīdijām ir jābūt līdzvērtīgām.” Vēstnieks uzsvēra, ka šajā jomā reformas ir nepieciešamas, tāpēc Francija šā gada laikā ir plānojusi pabeigt ES lauksaimniecības politikas “veselības pārbaudi” un nākt klajā ar priekšlikumiem jaunajai politikas koncepcijai.

Sarunas laikā Ministru prezidents vērsa uzmanību uz Latvijai nozīmīgām jomām ES kopējā politikā – atjaunojamo energoresursu apjoma palielināšana un CO2 emisijas kvotu ieviešana. I.Godmanis norādīja, ka ES principu piemērošanā ir jāņem vērā katras valsts enerģētikas struktūra.

Latvijas valdības vadītājs un Francijas vēstnieks apmainījās ar viedokļiem arī par Īrijas referenduma par Lisabonas līgumu iznākumu un degvielas cenu pieauguma ietekmi uz ES ekonomisko attīstību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!