• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts sekretāres darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2008., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Vēl šajā numurā

04.07.2008., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts sekretāres darba vizīti Briselē

 

1.jūlijā noslēdzās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāres Laimdotas Straujumas darba vizīte Briselē, kuras laikā viņa tikās ar Eiropas Komisijas reģionālās politikas pārvaldes ģenerāldirektoru Dirku Āneru, lai pārrunātu teritoriālās kohēzijas definīciju, tās ietekmi uz nākotnes Kohēzijas politiku un Eiropas Savienības (ES) budžetu.

Diskusijā L.Straujuma uzsvēra: lai veiksmīgi īstenotu iespējas, ko piedāvā Lisabonas līgums, papildinot Kohēzijas politikas saturu ar teritoriālās kohēzijas dimensiju, ir būtiski iespējami ātrāk panākt vienošanos par teritoriālās kohēzijas dimensijas saturu – tās jēdzienu, būtību un pielietojumu –, kā arī par sociālās, ekonomiskās un teritoriālās kohēzijas dimensiju savstarpējo sasaisti.

Kohēzijas politika Latvijai ir viena no svarīgākajām ES politikām, jo tās ietvaros Latvija kā viena no vājāk attīstītajām ES dalībvalstīm saņem ievērojamu finansējumu no ES budžeta ar ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda starpniecību, veicinot ilgtspējīgu un līdzsvarotu attīstību.

Līdz aprīļa vidum ES dalībvalstis sagatavoja viedokli par teritoriālās kohēzijas jēdziena izpratni Lisabonas līguma kontekstā. Dalībvalstu viedokli izmantos Eiropas Komisija, izstrādājot zaļo grāmatu par teritoriālo kohēziju, kas savukārt kalpos par pamatu Kohēzijas politikas pamatprincipu definēšanai nākamajam ES fondu plānošanas periodam. 2007.gada 13.decembrī ES valstu vadītāju parakstītais Lisabonas līgums papildina Kohēzijas politikas saturu ar teritoriālās kohēzijas dimensiju. Lisabonas līgums paredz: lai veicinātu Kopienas vispārēju harmonisku attīstību, Kopiena izstrādā un veic darbības, kas stiprina tās ekonomisko, sociālo un teritoriālo kohēziju. 

Zaļā grāmata ir Eiropas Komisijas izdots diskusiju dokuments, lai veicinātu debates un sāktu konsultāciju procesu Eiropas līmenī par kādu noteiktu jautājumu. Parasti zaļā grāmata apkopo virkni ideju un aicina ieinteresētās puses izteikt viedokļus. Zaļajai grāmatai seko baltā grāmata, kas ir oficiāls priekšlikumu kopums un ko izmanto kā instrumentu priekšlikumu iestrādei likumdošanā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!