• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2008., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par vienošanos ar Pašvaldību savienību par nozares prioritātēm

Vēl šajā numurā

04.07.2008., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

 

2.jūlijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna vadībā notika Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas.

Turpinot dialogu ikgadējo sarunu trešajā kārtā, RAPLM un LPS pārrunāja attīstības plānošanas jautājumus saistībā ar Attīstības plānošanas sistēmas likuma pieņemšanu, kā arī teritorijas plānošanas aktuālos jautājumus pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas.

Atbildot uz LPS jautājumiem, RAPLM izskaidroja Attīstības plānošanas sistēmas likumā noteikto plānošanas dokumentu hierarhiju un veidus, kas nepieciešami pašvaldību attīstības plānošanai. Saskaņā ar likumu katrai pašvaldībai obligāta būs vidēja termiņa attīstības programma un teritorijas plānojums. Tai pašā laikā pašvaldības nav ierobežotas nozaru attīstības dokumentu izstrādē, kas detalizētu pašvaldības attīstības programmā noteiktos mērķus un veicamos uzdevumus to sasniegšanai.

Tāpat ministrijas speciālisti informēja LPS pārstāvjus par attīstības plānošanas uzraudzības aspektiem pēc Attīstības plānošanas sistēmas likumā stāšanās spēkā, kad plānošanas reģioni nodrošinās vietējā un reģionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību hierarhiski augstākiem attīstības plānošanas dokumentiem, bet RAPLM izvērtēs nacionālā un reģionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai un Nacionālajam attīstības plānam.

Par teritorijas plānošanas sistēmu pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas ministrija informēja, ka šobrīd tiek veikts esošās plānošanas sistēmas darbības izvērtējums un gatavoti priekšlikumi teritorijas plānošanas normatīvā regulējuma nodrošinājumam. Izstrādājot tiesību aktu projektus, tiks ņemti vērā Attīstības plānošanas sistēmas likumā ietvertie nosacījumi, kā arī prasības, kas izrietēs no izvērtējuma. Īpaša uzmanība tiks pievērsta teritorijas plānošanas dokumentu juridiskajam statusam, saturam, izstrādes procedūrai un to apstrīdēšanas kārtībai.

Papildus RAPLM un LPS pārrunāja teritorijas plānotāju izglītības un tālākizglītības jautājumus un nolēma kopīgi veikt sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju par akreditētas teritorijas plānotāju izglītības programmas izveidi augstskolās.

Atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai kārtībai, kādā Ministru kabinets saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses, RAPLM un LPS sarunas notiek katru gadu līdz 1.augustam jau kopš 2004.gada.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!