• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas integrācijas padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības soļiem

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas integrācijas padomes sēdi

Šodien, 17.septembrī, Ministru kabinetā notiek pirmā Eiropas integrācijas padomes (EIP) sēde kopš valdības maiņas. Pirmo reizi padomes darbu vadīs Ministru prezidents Andris Šķēle.

Eiropas integrācijas padomes darba kārtībā iekļauti šādi jautājumi:

Latvijas Nacionālā progresa ziņojumā minēto saistību izpildes nodrošināšana. Jūlijā Eiropas Komisijai tika iesniegts Latvijas Nacionālais progresa ziņojums. Tajā tika iekļauta virkne solījumu par tuvākajā laikā paveicamajiem darbiem, kuru izpildei nepieciešams stingri sekot. Šo solījumu izpilde tiks ņemta vērā gada beigās Helsinkos, Eiropas Savienībai pieņemot lēmumu par Latvijas uzaicināšanu uz iestāšanās sarunām. (Ziņo Ārlietu ministrija.)

Nacionālās programmas integrācijai Eiropas Savienībā (NPIES) atjaunošanas kārtība EIP jāpieņem lēmums, kas noteiktu kārtību, kādā tiek izdarīti grozījumi Nacionālajā programmā. Saskaņā ar pašreizējo kārtību programma tiek apstiprināta Ministru kabinetā, tomēr tās izpildes gaitā regulāri rodas izmaiņas, kas arī būtu jāapstiprina politiskā līmenī. Šīs regulārās izmaiņas nav visai lietderīgi izskatīt MK sēdēs. (Ziņo Eiropas integrācijas birojs.)

Iekšlietu un Kultūras ministrijas atskaites par paveikto un darba plāniem autortiesību un blakustiesību aizsardzībā. Autortiesību un blakustiesību aizsardzība ir viens no būtiskiem jautājumiem integrācijas procesā, kura attīstībai rūpīgi seko Eiropas komisija. EIP uzklausīs ziņojumu par paveikto šajā sfērā — gan likumdošanā, gan arī likumu izpildē, piemēram, pirātisko ierakstu pārdošanas apkarošanā. (Ziņo Kultūras un Iekšlietu ministrija.)

Valsts pārvaldes darbinieku apmācības ES jautājumos stratēģija. Ņemot vērā integrācijas procesa attīstību un to, ka šobrīd un nākotnē vēl lielākā mērā Latvijas valsts pārvaldes darbinieki būs atbildīgi par daudzu ES jautājumu risināšanu, ir nepieciešams veltīt vislielāko uzmanību darbinieku apmācībai šajos jautājumos. Lai arī valsts darbinieku mācīšana ES jautājumos norisinās arī šobrīd, tās realizācija ir nepietiekama. Ir izstrādāta Valsts pārvaldes darbinieku mācību stratēģija, kuru nepieciešams apstiprināt. Jāatzīmē, ka Dānijas valdība izteikusi gatavību sniegt finansiālu palīdzību, tiklīdz būs apstiprināta mācību stratēģija. (Ziņo Eiropas integrācijas birojs.)

EIP sēdes vada Ministru prezidents, un tās sastāvā ir desmit ministri — ārlietu, iekšlietu, ekonomikas, finansu, labklājības, satiksmes, tieslietu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības un zemkopības, kā arī īpašo uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām.

Gunta Misāne,

Informācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!