• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ģenerāļa vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Irānu izglītības jomā

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ģenerāļa vizīti

Saeimā

Vakar, 16. septembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas un Nacionālās drošības komisijas pārstāvji tikās ar NATO Eiropas bruņoto spēku komandiera vietnieku Rupertu Smitu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar NATO paplašināšanos. R.Smits informēja par savas darbības jomām, tostarp bruņoto spēku sagatavošanu dažādu misiju veikšanai, "Partnerattiecību — mieram" militārā sektora pārraudzīšanu un Eiropas drošības un aizsardzības modeļa īstenošanu. NATO pārstāvis nodeva Ziemeļatlantijas alianses pateicību Latvijai par piedalīšanos misijā Kosovā. R.Smits interesējās par Latvijā notiekošajiem demokratizācijas procesiem, kā arī sabiedrības un parlamenta prioritātēm saistībā ar virzību uz NATO un Eiropas Savienību. Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs, uzsverot, ka dalība abās šajās organizācijās ir Latvijas ārpolitikas prioritāte, pauda viedokli, ka sabiedrība augstāk vērtē drošību — tātad dalību NATO, savukārt parlaments redz reālāku iespēju Latvijai tikt uzaicinātai uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Tikšanās gaitā spriests arī par Latvijas aizsardzības budžeta palielināšanu, kas līdztekus politiskajiem aspektiem ir svarīgs priekšnoteikums Latvijas uzņemšanai NATO.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

"Ģenerāļa Smita vizīte, tāpat kā jūlijā notikusī NATO Eiropas spēku virspavēlnieka ģenerāļa Klārka vizīte Latvijā, liecina, ka NATO ir nopietna interese par mūsu valsti un gatavība sadarboties," vakar, 16.septembrī, pēc tikšanās ar NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieku ģenerāli seru Rupertu Smitu atzīmēja ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

Tikšanās laikā apspriests Eiropas drošības un aizsardzības identitātes veidošanās process NATO ietvaros, kas Latviju interesē kā nākamo NATO un Eiropas Savienības dalībvalsti.

Ministrs informēja ģenerāli par mērķtiecīgo darbu, kas Latvijā tiek veikts, lai sagatavotos dalībai NATO. Latvijas NATO integrācijas padome ir apstiprinājusi 2000. gada Rīcības plānu dalībai NATO, kurš aliansei tiks iesniegts mēneša beigās. Tāpat pakāpeniski tiek paaugstināts aizsardzības budžets, lai 2003. gadā sasniegtu divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Ģenerālis R.Smits ir ieradies, lai iepazītos ar Latviju un tās bruņotajiem spēkiem. NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieks ir atbildīgs par partnervalstu vienību iesaistīšanos NATO operācijās un par Eiropas drošības un aizsardzības identitātes veidošanu NATO ietvaros.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!