• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Irānu izglītības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1999., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas tautsaimniecības prēmiju

Vēl šajā numurā

17.09.1999., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Irānu izglītības jomā

Vakar, 16.septembrī, izglītības un zinātnes ministre Silva Golde tikās ar Irānas Islama Republikas vēstnieku Latvijā Abdullahu Noruzi. Kaut arī vēstnieka pastāvīgā darba vieta ir Stokholma, viņš šo divu gadu laikā jau septīto reizi apmeklē Latviju, jo vēlas veicināt savstarpēju informācijas apmaiņu, kā arī Latvijas un Irānas sadarbību, tai skaitā izglītības jomā. Tā kā Irānā studētgribētāju skaits katru gadu desmitkārt pārsniedz iespējamo vietu skaitu Irānas universitātēs, ārzemēs studē apmēram trīs miljoni Irānas jauniešu, puse no tiem — ASV augstskolās. Irānas puse ir ļoti ieinteresēta studentu un mācību spēku apmaiņā un vēlas piedāvāt persiešu valodas studiju iespējas Latvijā.

Vēstnieka un ministres sarunu tulkoja Dr.Ašhans Hagšena, kurš sešu studiju gadu laikā Latvijas Medicīnas akadēmijā lieliski apguvis arī latviešu valodu, un jau šogad sāks mācīt persiešu valodu vairāk nekā 50 Latvijas Universitātes Teoloģijas un Ekonomikas fakultātes studentiem. Šīs mācības apmaksā Irānas valdība.

Sarunas noslēgumā ministre Silva Golde izteica gandarījumu par Irānas patieso vēlmi sadarboties. Ministre un Irānas vēstnieks vienojās, ka jāuzsāk divpusējas konsultācijas par sadarbības līguma izstrādi un iespējamo oficiālo delegāciju apmaiņu, kas sniegtu jaunas iespējas abām pusēm iepazīt atšķirīgu, senu kultūru, valodu un vēsturi.

Izglītības un zinātnes ministrijas sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!