• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesībsarga biroja 2007. gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pirkstu nospiedumu iekļaušanu pasēs

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesībsarga biroja 2007. gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Tiesībsarga biroja 2007.gada finanšu pārskatu. Finanšu revīzijas laikā tika konstatētas nepilnības iekšējās kontroles sistēmā, kā arī iespējams interešu konflikts.

Valsts kontrole revīzijā konstatēja, ka ar tiesībsarga rīkojumu 2007.gada pēdējos trijos mēnešos Tiesībsarga biroja darbiniekiem tika noteikta inflācijas procenta piemaksa pie amatalgas, kas nav paredzēta ne Darba likumā, ne arī Tiesībsarga biroja pagaidu noteikumos par darbinieku darba samaksas sistēmu.

Kopumā gada pēdējos mēnešos, neievērojot likuma “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” prasības, Tiesībsarga biroja darbiniekiem inflācijas procenta piemaksas veidā tika piešķirts 19 541 lats.

Tiesībsargs, parakstot rīkojumu par inflācijas piemaksas piešķiršanu visiem Tiesībsarga biroja darbiniekiem, kur sarakstā ir arī pats tiesībsargs, nav ievērojis Tiesībsarga likuma prasības. Minētā situācija norāda uz iespējamu interešu konfliktu.

Tiesībsarga birojā nav noteikti pieļaujamie reprezentācijas izdevumu veidi un atskaitīšanās kārtība par reprezentācijas izdevumu izlietojumu, tā radot neefektīvas un neekonomiskas valsts budžeta līdzekļu izlietošanas risku.

Pārbaudot Tiesībsarga biroja atalgojumu sistēmu, Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka Tiesībsarga birojā pārskata gadā nebija nodrošināta atalgojuma piešķiršanas caurskatāmība un pastāv nevienlīdzīgas attieksmes risks.

Tiesībsarga birojā nebija noteikti darbinieku vērtēšanas kritēriji, nosakot mēnešalgu pārskata gadā pieņemtajiem Tiesībsarga biroja darbiniekiem, nav ievērota atalgojuma piešķiršanas kārtība, jo ir piemērots augstākais darbinieka novērtējuma līmenis.

Pēc Tiesībsarga biroja 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi trīs ieteikumus, kurus Tiesībsarga birojs apņēmies ieviest līdz 30.decembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!