• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Prokuratūras 2007. gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tiesībsarga biroja 2007. gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Prokuratūras 2007. gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Latvijas Republikas Prokuratūras (Prokuratūra) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā būtiskas neatbilstības netika atklātas, tomēr konstatētas vairākas nepilnības.

Prokuratūrā nav izveidota kontroles sistēma, kas nodrošinātu regulāru depozītu kontā esošo krimināllietās izņemto naudas līdzekļu un ieskaitītās drošības naudas grāmatvedības uzskaites datu salīdzināšanu ar prokuratūras iestāžu lietvedībā esošo krimināllietu datiem.

Grāmatvedības uzskaitē nav nodrošināta pietiekamas informācijas uzkrāšana depozītu konta analītiskajos reģistros, kas rada risku, ka depozītu kontā glabājas summas krimināllietās, kuru tiesvedības process ir beidzies vai kurām iestājies noilgums.

Prokuratūras ēku un būvju atlikušā lietderīgās lietošanas laika pārvērtēšana nav sākta laikus, kā rezultātā 2007.gadā kopējais aprēķinātais ēku un būvju nolietojums ir par 22 865 latiem lielāks, nekā uzrādīts finanšu pārskatā.

Prokuratūras telpu kosmētiskā remonta pakalpojumu iegādei 2007.gadā veikti 12 iepirkumi par kopējo summu 332 184,89 lati bez PVN. Plānojot un veicot šos iepirkumus, nav ievērotas Publisko iepirkumu likuma prasības, tā izvairoties no likumā noteiktās iepirkuma procedūras piemērošanas.

Prokuratūrā nav izstrādāts iekšējais normatīvais akts, kas nosaka reprezentācijas izdevumu uzskaiti un norakstīšanu, līdz ar to pastāv risks, ka netiek nodrošināts caurskatāms līdzekļu izlietojums reprezentācijas pasākumiem.

Prokuratūras bilancē atrodas vismaz 18 automašīnas, kas ilgāku laiku nav tikušas izmantotas iestādes funkciju izpildei, tāpēc pastāv risks, ka budžeta līdzekļi, tai skaitā stāvvietu nomai, apdrošināšanai un tehniskās apskates veikšanai, ir iztērēti neefektīvi.

Pēc Prokuratūras 2007.gada finanšu pārskata revīzijas Valsts kontrole ir izstrādājusi 12 ieteikumus, kurus Prokuratūra apņēmusies ieviest līdz 31.decembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!