• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pirkstu nospiedumu iekļaušanu pasēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts aģentūra "Jaunie "Trīs brāļi"": Par Nacionālās bibliotēkas celtniecības līgumu

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pirkstu nospiedumu iekļaušanu pasēs

Plānotā personas pirkstu nospiedumu digitālo attēlu iekļaušana pases mikroshēmā nenozīmē, ka Latvijā tiks ieviestas vēl cita parauga pases – pasu vizuālais izskats, kā arī personalizācijas tehnoloģijas saglabāsies nemainīgas, netiks paaugstinātas arī valsts nodevas par pasu izsniegšanu.

Pašreiz izdodamās pases pilnībā atbilst ES pasu tehniskajai specifikācijai un tajās tiek iekļauti tie paši dati, kā citu dalībvalstu izsniegtajos dokumentos. Šīs pases būs derīgas gan Latvijā, gan ceļošanai uz ārvalstīm līdz to derīguma termiņa beigām, kas uzrādīts pasē. Šo pasu turētājiem būs tās pašas priekšrocības kā tiem, kuri saņems pasi ar pirkstu nospiedumiem.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes regulu Nr.2252/2004 un Eiropas Kopienu komisijas lēmumu K(2006) 2909, Eiropas Savienības dalībvalstīm līdz 2009.gada 28.jūnijam jāsāk izdot elektroniskas pases ar pases mikroshēmā saglabātiem diviem personas pirkstu nospiedumu digitālajiem attēliem.

Saskaņā ar grozījumiem “Pasu noteikumos”, kurus vēl jāapstiprina Ministru kabinetam, pirkstu nospiedumi pasēs tiks iekļauti, sākot ar šā gada 15.septembri. Latvija būs viena no pirmajām valstīm pasaulē, kuras pasēs tiks iekļauti šie personas biometrijas dati, jo šobrīd tik augstiem drošības standartiem atbilstošas pases ir tikai Vācijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina ar izpratni izturēties pret šāda veida jaunievedumiem, jo tie tiek veikti tikai un vienīgi, lai uzlabotu pasu aizsardzību pret viltošanu un nelegālu izmantošanu.

PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!