• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2008., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rezolūciju par Tibetas zemes un tibetiešu tiesībām

Vēl šajā numurā

09.04.2008., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes sanāksmi

 

4. un 5.aprīlī finanšu ministra A.Slaktera vadītā Latvijas ekspertu delegācija piedalījās Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisinājās Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā. Delegācijā ietilpa Finanšu ministrijas un Latvijas Bankas speciālisti.

ECOFIN sanāksmē ministri un nacionālo centrālo banku vadītāji apsprieda pašreizējo Eiropas Savienības ekonomisko situāciju un finanšu tirgus attīstību, kā arī pasākumus ES finanšu sistēmas stabilitātes veicināšanai.

Mēs stingri atbalstām centienus, kas vērsti uz finanšu stabilitātes nodrošināšanu kā ES, tā arī globālā mērogā,” pirms došanās uz sanāksmi teica A.Slakteris. “Šābrīža apstākļos ir jāpievērš īpaša uzmanība ES politikas atbilstībai jaunajiem izaicinājumiem globālajā finanšu sistēmā – ASV hipotekāro kredītu krīzei, kā arī naftas un pārtikas cenu kāpumam.

Sanāksmes laikā notika diskusijas arī par Ekonomikas un finanšu komitejas sagatavoto ziņojumu par finanšu stabilitāti ES. Diskusiju mērķis bija panākt vienošanos par turpmāko Eiropas Savienības finanšu stabilitātes ietvara efektivitātes palielināšanu. Sanāksmes dalībnieki tika aicināti parakstīt Saprašanās memorandu par pārrobežu sadarbību finanšu krīžu gadījumā. Finanšu ministrs apstiprināja, ka Latvija atbalsta sagatavoto Saprašanās memorandu un tā parakstīšanu.

ECOFIN ir viens no svarīgākajiem ES Padomes veidojumiem, kas sastāv no dalībvalstu ekonomikas vai finanšu ministriem. ECOFIN nodarbojas ar ekonomikas un finanšu jautājumiem – ekonomikas politikas koordināciju, ekonomisko uzraudzību, dalībvalstu budžeta politikas un valsts finanšu monitoringu u.c. Formālās ECOFIN sanāksmes notiek reizi mēnesī Briselē vai Luksemburgā, bet tā sauktās ECOFIN neformālās sanāksmes notiek reizi pusgadā tobrīd prezidējošā valstī.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!