• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Melnkalnes vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Reģu" - Gudenieku pansionāta projekta lēno virzību

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Melnkalnes vēstnieka vizīti Saeimā

2.aprīlī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Melnkalnes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Miloradu Ščepanoviču un pārrunāja abu valstu sadarbības pilnveidošanas iespējas.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš apliecināja, ka Latvija atbalsta Melnkalnes virzību uz Eiropas Savienību (ES) un attiecību padziļināšanu ar NATO. Melnkalnes vēstnieks M.Ščepanovičs atzina, ka starp Latviju un Melnkalni ir izveidojies labs dialogs, un pateicās mūsu valstij par atbalstu.

Tikšanās laikā vēstnieks pastāstīja par situāciju Balkānu reģionā un Melnkalnes sadarbību ar kaimiņvalstīm, kas sekmē reģiona stabilitāti, drošību un attīstību.

Savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle, tiekoties ar Melnkalnes vēstnieku M.Ščepanoviču, apliecināja, ka Latvija atbalsta ES un NATO paplašināšanās procesu un Melnkalnes integrāciju tajās. Viņa uzsvēra, ka Lisabonas līgums noteiks, ka jebkura valsts, izpildot iestāšanās kritērijus, var kļūt par ES dalībvalsti.

V.Paegle pauda gatavību dalīties ar viņas vadītās komisijas gūto pieredzi ES jautājumos un uzsvēra, ka reformu īstenošana ir ilglaicīgs process, kam nepieciešama liela administratīvo resursu kapacitāte.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!