• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu steidzamības kārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Melnkalnes vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu steidzamības kārtā

3.aprīlī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija konceptuāli atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sagatavoto likumprojektu, kas paredz atlaist Rīgas rajona Ķekavas pagasta padomi.

Komisijas sēdē izskanēja atšķirīgi viedokļi, vai šo jautājumu skatīt steidzamības kārtībā. Deputāti norādīja, ka rūpīgi jāiepazīstas ar pagaidu administrācijas funkcijām un plāniem situācijas uzlabošanai Ķekavas pašvaldībā, kā arī ar privātpersonām radīto zaudējumu atlīdzināšanas kārtību.

Deputāts Artis Kampars ierosināja pārskatīt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra padomnieka Sergeja Seņkāna paredzēto atrašanos pagaidu administrācijas sastāvā.

Komisija nolēma atbalstīt likumprojektu izskatīšanai pirmajā lasījumā un lūgt Saeimu tam piešķirt steidzamību, lai jau 10.aprīlī pieņemtu likumu par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu.

Pašvaldību darbību pārraugošā ministrija Ķekavas pagasta padomes darbā konstatējusi sistemātiskus un vairākkārtējus normatīvo aktu pārkāpumus teritorijas plānošanas, būvniecības, zemes izmantošanas un zemes reformas pabeigšanas jomā. Pārkāpumi izdarīti, ignorējot ministrijas norādīto par tiesisku rīcību pieļauto pārkāpumu novēršanai.

Ministrija norāda, ka izdarīto pārkāpumu raksturs liecina par pašvaldības padomes nespēju strādāt pašvaldību likumā noteiktajos ietvaros, pārkāpjot ne tikai likumus un Ministru kabineta noteikumus, bet arī pašas pašvaldības pieņemtos saistošos noteikumus.

Pēc Ķekavas pagasta padomes atlaišanas pašvaldības darbu vadīs pagaidu administrācija, kas pašvaldības funkcionēšanu nodrošinās līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks 2009.gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Ķekavas novada dome.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!